Snabbfakta

    • Stockholm
  • Heltid

Ansök senast: 2023-06-09

Utvecklingsledare People Analytics HR - Stockholm

Publicerad 2023-05-26

Skanska utvecklar och bygger ett bättre samhälle med fokus på hållbarhet. Våra medarbetare är vår största tillgång. Vi inom HR stöttar och utvecklar det viktiga arbetet med att attrahera, utveckla och behålla de bästa medarbetarna i alla roller. Tillsammans skapar vi ett HR som på ett hållbart och värdeskapande sätt möter framtidens behov och bidrar till Skanskas löfte om att bygga ett bättre samhälle.

Nu söker vi en vikarie till tjänsten som utvecklingsledare med fokus på People analytics

Som utvecklingsledare ansvarar du för hur tjänsterna inom ditt område levereras samt hur de utvecklas, effektiviseras och digitaliseras. Du säkerställer även kontinuerlig uppföljning och styrning genom ett strukturerat arbetssätt. Du är med och skapar ett HR som ligger nära verksamheten och gör skillnad för Skanska Sveriges prestation och resultat. Du har ett tätt samarbete med många roller på HR för att säkerställa att just dina tjänster levereras med kvalité och skapar värde för verksamheten genom att alltid ha den bästa medarbetarupplevelsen i centrum. I denna tjänst rapporterar du till Utvecklingschef HR

I din vardag ska du:

- Ta initiativ och driva utveckling inom tjänsteområdet Styrning & uppföljning
- Arbeta nära verksamheten och övriga HR-organisationen för att säkra verksamhetsnära utveckling
- Genomföra omvärldsbevakning och ständigt utmana för att förbättra, effektivisera och digitalisera
- Initiera utvecklingsprojekt och årliga HR processer inom området

Vem är du?

Du är en person som drivs av att ständigt utveckla, effektivisera och digitalisera HR tjänster som levereras till verksamheten. Ditt genuina intresse av att förstå verksamhetens behov tror vi är avgörande. Liksom ett stort intresse för hur digitalisering inom området People analytics kan hjälpa Skanska HR att leverera tjänster som är moderna och hela tiden utmanas av vår målbild att det ska vara lätt att göra rätt.

Du har flera års erfarenhet inom HR-data/people analytics området och har tidigare erfarenhet av att driva digitaliseringsinitiativ. Att du har erfarenhet av att arbetat med BI-verktyg ser vi är avgörande för rollen och har du tidigare erfarenhet av Power BI är det ett extra plus i kanten.

Du har en kommunikativ förmåga, är lösningsorienterad och du förstår vikten av ett gott samarbete.

Du är en analytisk person som gillar att vrida och vända på frågeställningar så att alla perspektiv kommer med och har en förmåga att fokusera på detaljer såväl som på helheten. Du är van att analysera stora datamängder och att presentera dina analyser på ett pedagogiskt och inspirerande sätt. Du är noggrann och har förmåga att hantera komplex information.

Din ansökan

Placeringsort är Stockholm. Tjänsten är ett vikariat under föräldraledighet och tillträde sker enligt överenskommelse. Har du frågor om tjänsten kontakta Malin Andersson, chef Utveckling & digitalisering, 010 448 02 22.

Vi arbetar med löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan - dock 9 juni 2023!

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.