Snabbfakta

  • Varberg

Ansök senast: 2023-01-20

Utvecklingsingenjör Skydd - Ringhals

Publicerad 2022-11-21

Om tjänsten


Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Är du intresserad av strålning och dess påverkan på människan, anläggningen och omgivningen samt har viljan och intresset att agera som skyddsbarriär på Ringhals? Då ska du söka dig till oss på NSR – Radiologi och operativt skydd.

Vi söker Utvecklingsingenjörer till grupperna Operativt skydd inriktning Revison och drift (NSRD) samt Avveckling ( NSRA).

Operativt skydd ansvarar för att utföra, utveckla och förvalta uppgifter inom verksamhetsområdet (Skydda individ, anläggning och omgivning) för hela företaget. Som utvecklingsingenjör skydd kommer du arbeta inom området operativ skydd, vilket innefattar både strålskydd och arbetsmiljö.

Som Utvecklingsingenjör är dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Planering, genomförande och analyser inom verksamhetsområdet strålskydd och radiologi
 • Genomföra händelse- och orsaksutredningar
 • Rapportskrivning, uppdatering och granskning av instruktioner och anvisningar.
 • Upprätthållande av kontaktytor, både internt och externt med såväl Strålsäkerhetsmyndigheten som övriga Kärntekniska anläggningar.
 • Omvärldsbevakning och utveckling av verksamheten

Vi erbjuder ett utåtriktat och självständigt arbete som Utvecklingsingenjör skydd. Du kommer att fungera som tekniskt stöd och kompetent resurs inom området för övriga organisationen. Hos oss bidrar du med nyckelkompetens inom strålskydd och radiologi i det löpande och långsiktiga arbetet under drift och avveckling.

Arbetet spänner över ett brett verksamhetsområde och innebär både praktisk och administrativt arbete. Att agera som instruktör i enhetens strålskyddsutbildningar samt ingå i Ringhals haveriberedskap ingår också i tjänsten.


Din bakgrund


Vi söker dig som har högskoleingenjörsexamen eller motsvarande relevanta kunskaper inom strålskydd och radiologi och har flera års arbetslivserfarenhet inom kärnkraftindustrin. God anläggningskännedom på Ringhals är meriterande.

Arbetet innebär mycket frihet under ansvar varför du behöver vara självgående, noggrann, initiativtagande, och kommunikativ. För att kunna bidra till enhetens utveckling vill vi att du är kreativ, lyhörd och positiv till förändringar. Det är även viktigt att du tycker om att arbeta i grupp och vill bidra i vårt gränsöverskridande arbete inom Ringhals.

Som person planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.


Mer information


Vi erbjuder   
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans. Vi har även en hel del personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.  

Placeringsort 
Ringhals

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chefer, Catrin Carlsson tfn 072-5034715 och Olle Fält 076-8124004. 

För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Rekryterare Lina Friberg;  lina.friberg@vattenfall.com  

Fackliga representanter: Patrik Harrysson - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Sista ansökningsdagen är 18/12. Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tar endast emot ansökningar via vår webb. 

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan!


Om oss


Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1 000 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals


Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-11
 • Malmö
Publicerad: 2022-11-02
 • Sundsvall
 • Heltid
Publicerad: 2022-11-18
 • Stockholm
 • Heltid