Snabbfakta

  • Varberg

Ansök senast: 2023-03-25

Utvecklingsingenjör inom Fysiskt Skydd - Ringhals

Publicerad 2023-01-24

Om tjänsten


Gruppen Licensiering består av 10 personer som arbetar med att planera och driva eget och andras analysarbete, utreda tekniska frågeställningar från övrig organisation samt med det kontinuerliga arbetet med säkerhetsärenden. Arbetsuppgifterna är varierande och sträcker sig ofta över en längre period.

Som Utvecklingsingenjör inom området fysiskt skydd kommer du att arbeta tillsammans med ett gott gäng som arbetar med tekniska, administrativa och organisatoriska åtgärder för att vidmakthålla och utveckla det fysiska skyddet för Ringhals anläggningar. Åtgärderna syftar dels till att skydda anläggningarna mot obehörigt intrång, sabotage eller annan påverkan som kan leda till en radiologisk olycka, dels till att förhindra att obehöriga får tillgång till kärnämne eller kärnavfall.

Dina arbetsuppgifter

 • Arbete med säkerhetsredovisning och dess analyser för det fysiska skyddet
 • Lägga upp strategier för kommande arbeten och större komplexa frågor inom till exempel det fysiska skyddets utveckling
 • Primär säkerhetsgranskning av ärenden för att säkerställa det fysiska skyddets konstruktionsgrund
 • Tolkning och implementering av nya myndighetsföreskrifter
 • Stödja Ringhals övriga organisation och projekt i frågeställningar gällande det fysiska skyddet

Din bakgrund


Vi ser gärna att du

 • Har en eftergymnasial utbildning inom relevant område, bland annat som ett kvitto på att du har förmåga att på egen hand tillförskaffa dig kunskap och att du fått vana vid att skriva texter med tekniskt innehåll. Detta är en viktig del av vårt arbete!
 • Har både erfarenhet och kompetens inom teknikområdet fysiskt skydd.
 • Har viss arbetslivserfarenhet från kärnkraftindustrin, exempelvis inom säkerhetsredovisning eller säkerhetsanalys.
 • Har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och har goda kunskaper i engelska

Som person är du ansvarstagande, med god analytisk förmåga och helhetssyn. Du har lätt för att samarbeta, men också driva frågor självständigt från idé till resultat där du lägger stor vikt vid kvalitetsstandard, samt upprätthåller goda kontakter både internt på Ringhals och externt.


Mer information


Ringhals kärnkraftverk är en del av ryggraden i den svenska energiförsörjningen. Vi är stolta över vår arbetsplats och har över 40 års erfarenhet av elproduktion. Vi ser ljust på framtiden och planerar att köra våra befintliga anläggningar under många år framöver, samtidigt som det just nu pågår en förstudie för att se över möjligheterna att bygga ny kärnkraft på Ringhals.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här. 

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Johanna Dannberg tfn 072-551 08 37

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Izabelle Brohed tfn 070 261 63 49

Våra fackliga representanter är: Patrik Harrysson - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Alexander Wallberg - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Placeringsort: Ringhals

Välkommen med din ansökan senast den 19 februari 2023.

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Om oss


Vill du jobba med utveckling av det fysiska skyddet inom en energirik bransch?

Har du erfarenhet och kompetens inom teknikområdet? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi söker en ny kollega till gruppen Licensiering (NTTL) som ingår i enheten Anläggningsdesign på Ringhals, vars ansvar är att tillse att Ringhals block uppfyller ställda krav och att dess licensierings- och konstruktionsgrund bibehålls.

Den bransch vi verkar inom ställer höga krav på säkerhet och det skapar en arbetsplats som är unik i sin karaktär. Vi har höga förväntningar på våra medarbetare, vilket också gör att du kan ha höga förväntningar på oss som arbetsgivare. Kulturen präglas av samarbete, öppenhet och att lära av varandra – vi är alltid ett Team och ingen står någonsin ensam!


Liknande jobb:

Publicerad: 2023-01-12
 • Norrköping
 • Heltid
Publicerad: 2022-12-23
 • Sundsvall
 • Heltid