Snabbfakta

  • Oskarshamn

Ansök senast: 2024-01-19

Utredningsingenjör

Publicerad 2023-11-20

Om tjänsten


Vill du bygga framtiden med oss?

Bygget av Öresundsbron, flytten av Kiruna eller förbifart Stockholm är några av de största byggprojekten i Sverige. Nu är tiden snart inne att inleda tre stora byggprojekt som ska skydda människor och miljö under lång tid.

Vill du arbeta med ett viktigt miljöskyddsprojekt? Tillsammans med dina kolleger kommer du att bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö.

Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar inom bygg-, konstruktions- och anläggningsarbete. Det ställer höga krav på säkerhetstänkande, samarbetsförmåga och konstruktiva lösningar.

Är du redo för utmaningen?

Nu söker vi en strukturerad och engagerad utredningsingenjör.

Här kommer du att arbeta

SKB:s avdelning för anläggningsutveckling ansvarar för att säkerställa de kärntekniska anläggningarnas och transportsystemets säkerhet och utveckling, samt att medel och resurser för anläggningsutveckling används på mest effektiva vis. Avdelningen ansvarar för beställning av projekt och program för såväl befintliga som nya anläggningar samt har expertis för övergripande krav och säkerhetskoncept. Vidare ansvarar avdelningen för avfalls- och bränsleströmmen.

Enheten Anläggningsutveckling Clab, där du kommer att arbeta, ansvarar för förvaltning och utveckling av anläggningen Clab, mellanlagret för använt kärnbränsle, Enheten analyserar bland annat anläggningens status och initierar vid behov projekt och uppdrag. Ett viktigt arbete är även att säkerställa att Clabs säkerhetsredovisning hålls aktuell. Nu går vi en spännande tid till mötes eftersom vi står inför stora behov av anläggningsförnyelse samtidigt som en världsunik anläggning, en inkapslingsanläggning för kärnbränsle ska byggas.

Erfarenhets- och utbildningsnivån är hög i personalgruppen som är liten och tight. Vi arbetar ofta tillsammans i många frågor, vilket bygger ett starkt och engagerat lag. Arbetsklimatet i enheten präglas av framåtanda, god stämning och ansvarstagande.

Vad du kommer att göra

Som utredningsingenjör kommer du att vara med och bereda projekt inför projektstart då de lämnas över till en projektledare. Du kommer att bidra till enhetens mål genom att starta rätt projekt i rätt tid och med en tydlig projektbeställning ge projekten förutsättningar för ett effektivt genomförande.

Du kommer i beredningsarbetet leda tvärfunktionella arbetsgrupper med kollegor från olika delar av företaget för att identifiera grundläggande kravbild, genomföra kostnads- och resursuppskattningar samt riskbedömningar.

Exempel på andra arbetsuppgifter är att:

 • bidra i arbetet med att ta fram långtidsplaner
 • driva utredningsuppdrag
 • utveckla processen för beredningsarbetet
 • följa upp beställda leveranser från andra verksamheter.

Din bakgrund


Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom teknik och som samlat på dig erfarenhet av teknik, projekt, drift eller underhåll. Vi tror också att du på något sett lett andra människor, till exempel i uppdrag eller projekt. Meriterande är om du har en bakgrund från kärntekniska anläggningar eller erfarenhet från liknande verksamhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och eftersom du kommer att arbeta i flera tvärfunktionella team har du en god samarbetsförmåga. Du har också en analytisk förmåga för att på övergripande nivå förstå komplexiteten i anläggningen Clab och kan ta till dig och förstå information från medarbetare med olika kompetenser. För att nå resultat i ditt arbete krävs också struktur.

Flytande svenska är ett krav i tal och skrift.


Mer information


Varför ska du arbeta hos oss?

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater

På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

På vår webbplats finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

Ytterligare information

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef, Daniel Carlstedt 072-231 41 08

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare, Anders Nielsen 070-078 68 40

Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Roger Ingvarsson, 070-618 83 45 och för Ledarna Per Carlsson, 070-325 09 15.

Placeringsort: Oskarshamn

Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 11 december 2023. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!


Om oss


Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö.

I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget.

SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även kontor i Oskarshamn och Forsmark/Östhammar, där vi har anläggningar och bedriver olika verksamheter inför byggandet av ett slutförvar för använt kärnbränsle.


  Liknande jobb:

  Publicerad: 2023-11-21
  • Lund
  • Eskilstuna
  • Heltid
  Publicerad: 2023-09-25
  • Stockholm
  • Heltid