Snabbfakta

  • Borlänge
  • Göteborg
  • Luleå
  • Malmö
  • Solna
  • Umeå
  • Västerås
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2023-09-24

Utredare av trafiksäkerhetsregler inom järnväg

Publicerad 2023-08-31

Letar du efter ett spännande och utvecklande jobb hos en stor aktör? Vi på Trafikverket söker nu en analytisk och kvalitetsmedveten utredare av trafiksäkerhetsregler inom järnväg som vill vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Hos oss arbetar du tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor och har goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Välkommen till oss!


Tillsammans med dina kollegor, samt med branschen kommer du att jobba med trafiksäkerhetsregler inom järnväg.

I regelarbetet ingår att skriva och värdera regler utifrån både branschens och Trafikverkets behov och önskad trafiksäkerhetsnivå. Vi är i ett teknikskifte, där vi bland annat byter signalsystem till ERTMS och trafiksäkerhetsreglerna ska fungera även i det nya systemet. Här får du en viktig roll att vara med och ta fram regelverket för kommande generation och många stora projekt är beroende av din och dina kollegors kompetens. Du kommer att ha en varierad roll där du arbetar med olika typer av regelarbete, allt från att du själv skriver och utformar regler till att utbilda inom regelverket. En del i ditt arbete är att genomföra riskvärderingar som är kopplade till ändringar och uppdateringar inom regelverket samt att du också kommer att tycka till och riskbedöma förslag från olika delar av branschen.

Vi lägger stor viktigt vid personliga egenskaper och samarbetsförmåga. Det är viktigt att du fungerar bra tillsammans med dina blivande kollegor.

Några ord från din framtida chef

Jag heter Tobias Lindberg och arbetar som enhetschef på Trafikverket, vilket innebär att jag är din framtida chef. Jag uppskattar själv när en chef vågar ta beslut och är empatisk, och därför försöker jag alltid agera och vara så i min egen chefsroll. Vidare är jag en chef som är bra på att hantera förändringar samt är rak och tydlig. Jag lägger också stor vikt vid att alla medarbetare ska må bra och ha en sund balans mellan arbete och fritid. Hoppas att just du är intresserad av att komma och jobba med mig och mitt team!

Vem är du

Du har ett mycket högt säkerhetsmedvetande samtidigt som du har förmågan att driva arbetet framåt och samarbetar gärna med andra. Du har en god analytisk förmåga vilket innebär att du kan dra slutsatser ur ett helhetsperspektiv och göra riskbedömningar samtidigt som du ser möjligheter i att förändra och modernisera. Du är noggrann och jobbar på ett strukturerat sätt, där du kan följa årscyklar och hålla uppsatta deadlines genom att självständigt prioritera dina arbetsuppgifter.

Vi söker dig som

 • har högskoleutbildning minst 180 hp inom relevant område som t.ex trafik, samhällsbyggnad, ekonomi alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har minst tre års aktuell och operativ arbetslivserfarenhet, till exempel från järnvägsföretag eller tågledning inom järnvägsbranschen, där du är van att arbeta efter och med trafiksäkerhetsregler
 • har goda kunskaper om järnvägssystemets förutsättningar
 • har erfarenhet av att skriva och ta fram tydliga rapporter och instruktioner, gärna regelverk
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har kunskaper inom ERTMS
 • är van vid riskvärdering av förändringar på järnväg och väsentlighetsbedömningar enligt CSM-RA

Placeringsort: Placeringsort: Borlänge, Göteborg, Luleå, Malmö, Solna, Umeå eller Västerås. Intervjuer planeras via Skype vecka 42.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb:

 • Västerås
Publicerad: 2023-09-01
 • Borlänge
 • Heltid