Snabbfakta

  • Gävle
 • Heltid
 • Rekrytering

Ansök senast: 2023-10-31

Universitetsadjunkt i datavetenskap

Publicerad 2023-08-22

Om arbetsplatsen 

Högskolan i Gävle är Sveriges populäraste högskola. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 370 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Vi har 17 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan har fyra strategiska forskningsområden som fokuserar på samhällsutmaningar: Hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Sedan 2023 är Högskolan en del i Europauniversitet EU GREEN som arbetar för att stärka kvaliteten inom den högre utbildningen i EU samt ökat utbyte för både studenter och anställda.

Högskolans vision är Förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad.

Vi erbjuder bland annat:

 • God arbetsmiljö: medarbetarundersökningen visar hög trivsel och arbetsglädje
 • Generöst friskvårdsbidrag, i topp bland Sveriges lärosäten
 • Flexibelt arbetssätt 

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar i huvudsak planering, undervisning, examination och kursansvar inom ämnesområdet datavetenskap, med undervisning i IT- och informationssäkerhet, nätverksteknik och systemutveckling (programmering, programvaruteknik, mm). Undervisningen sker inom dataingenjörsprogrammet och datavetenskapliga programmet, samt i fristående kurser i datavetenskap.
Undervisningen sker huvudsakligen på campus till exempel i form av föreläsningar, seminarier, laborationer, projekt och handledning. Nätbaserad undervisning förekommer. Undervisning i laborativa och praktiska moment är en viktig del av arbetet och ingår i de flesta kurser. Arbetet bedrivs både självständigt och tillsammans med andra lärare. Dessutom ingår utveckling och administration av kurser, medverkan i avdelningens, ämnets och lärarlagets utveckling, utveckling av verksamheten i övrigt, samt samverkan med omgivande samhälle.

Tjänsteställe är Gävle och arbetstiden är förlagd på campus vid Högskolan i Gävle.

Det kan bli aktuellt med provanställning.

Kvalifikationer

Grundläggande behörighet för att anställas som universitetsadjunkt vid Högskolan i Gävle har den som har avlagt kandidatexamen, yrkesexamen, eller motsvarande, om minst 180 högskolepoäng, samt har fullgjort högskolepedagogisk utbildning om minst 10 veckors heltidsstudier eller på annat sätt har förvärvat motsvarande kunskaper (se Anställningsordning för lärare vid Högskolan i Gävle HiG-STYR 2019/153).

För anställningen krävs goda kunskaper i Datavetenskap, Datateknik, eller motsvarande, där särskilt utpekade områden är nätverksteknik, IT- och informationssäkerhet och systemutveckling. Det krävs även relevant teknisk yrkeserfarenhet och/eller erfarenhet av undervisning i ämnet. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på såväl svenska som engelska är ett krav.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper såsom samarbetsvillighet och ledarskapsförmåga, att vara självgående, visa omdöme och pedagogisk insikt, ha specialistkunskap och visa förmåga att arbeta strukturerat och effektivt.

Ansökan 

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.

Kontakt

Jonas Boustedt, avdelningschef, tel: +46 70 1914525, jonas.boustedt@hig.se

Övrigt 

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gävle
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer HIG-STÖD 2023/271
Facklig företrädare
 • Maria Savela, SACO-S, 026-648500(vxl)
 • Kia Sundberg-Kimhag, Sveriges Lärare, 026-648500(vxl)
 • Annette Gustafsson, Fackförbundet ST, 026-648500(vxl)
Publicerat 2023-06-12
Sista ansökningsdag 2023-10-31

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-09-21
 • Bollnäs
 • Heltid
Publicerad: 2023-09-14
 • Göteborg
Publicerad: 2023-09-04
 • Göteborg