Snabbfakta

  • Göteborg

Ansök senast: 2023-02-21

Underhållsingenjör El & Instrument

Publicerad 2022-11-23

Underhållsingenjör El & Instrument
Göteborg

I rollen som underhållsingenjör El & Instrument kommer du att vara en nyckelfunktion i vår operativa och strategiska underhållsverksamhet. Ditt mål är att säkerställa ett säkert, effektivt och tillförlitligt underhåll inom E&I-området för våra terminaler i Sverige.

Vi erbjuder 
Vi kan erbjuda en stimulerande vardag i en snabbfotad organisation där du får ett stort förtroende och har stor möjlighet att påverka och driva igenom frågor inom ditt område. Hos oss får du mycket frihet under ansvar och får vara en del av en unik gemenskap. Vi är en värdestyrd organisation och lever efter våra värdeord tillit, ägarskap, stolthet, laganda och riskmedvetenhet. För oss kommer alltid laget först och vi hjälper varandra till framgång. 

 

Vad säger Jonas Taserud, teknisk chef om att jobba på Inter Terminals?

"Jag började som projektledare på Inter Terminals och sökte sedan rollen till teknisk chef. Hos oss får du frihet under ansvar i en inbjudande atmosfär. Vi är inkluderande, försöker se alla individer och hjälper varandra till framgång. 

Vi är ett företag som vill driva och leda förändringen med omställningen från fossilt till förnybart och vara med i den gröna omställningen. Våra anläggningar blir nu också allt mer automatiserade viket gör oss till en modernare arbetsplats."

 

Arbetsuppgifter 
Som underhållsingenjör kommer du att koordinera underhållsaktiviteter, både förebyggande och avhjälpande inom El & Instrument området. Du kommer vara elanläggningsansvarig för hela bolaget och ansvarar för att styra och fördela arbetet utifrån rollerna i gällande elsäkerhetslagstiftning, förordningar, regler och enligt vedertagna standarder.

Du kommer att vara stationerad i Göteborg men arbetet riktar sig mot alla våra terminaler. Tillsammans med dina kollegor inom underhåll, teknik och drift är du med och bevakar och utvecklar underhållsprocedurer, planer och koncept inom E&I området. 

Exempel på arbetsuppgifter i rollen:

 • Utföra systematisk analys av indata via vårt underhållssystem Maintmaster
 • Säkerställa el-entreprenörers kompetens och kompetenssäkra leverans av elinstallationsarbeten och resurser för detta
 • Utbildning av användarna, främst operatörer, av terminalutrustning för optimerad och korrekt drift
 • Att kontinuerligt övervaka och administrera el- och instrumentartiklar och utveckling av Maintmaster i samråd med teknisk administratör
 • Vara rådgivande och kravställande till projektorganisationen inom E&I frågor
 • Medverka för att upprätthålla och granska el-dokumentation
 • Medverka vid säkerhetsstudier och riskanalyser
 • Medverka för energioptimering och energibesparing 

 

Vad säger Niklas Sandrén, underhållschef om att jobba på Inter Terminals?

"Jag har arbetat på Inter Terminals sedan 20 år tillbaka. Jag började som operatör och är idag underhållschef. Jobbet som underhållschef är roligt, utmanade och stimulerande. Möjligheten att få vara med och påverka finns, och vill man så åker man med på det tåget med nya utmaningar och nya tekniska lösningar för att få nöjda kunder, både interna och externa. 

Vi är ett väldigt roligt gäng och en grupp som är kända för vår gemenskap. Det är högt tempo med mycket skratt."

 

Din profil 
Vi söker dig som har erfarenhet av en liknande roll och ett genuint intresse för elsäkerhet. Du trivs med ansvar och att arbeta strukturerat och effektivt. Du är nyfiken och initiativrik och drivs av att skapa resultat ihop med kollegor. Van att ha en administrativ tjänst där du aktivt jobbar utifrån underhållssystem, hanterar protokoll och besiktningar men tycker också om att verka operativt i fält när det krävs. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

 • Elingenjörsutbildning eller motsvarande erfarenhet
 • Flerårig erfarenhet av underhållsarbete inom E&I gärna inom processindustri eller depåverksamhet
 • Du har god kännedom om aktuell lagstiftning och förstår innebörden av de olika rollerna (eldriftledare, elsäkerhetsledare, elanläggningsansvarig osv.) som lagstiftningen och föreskrifter pekar på
 • Du har erfarenhet inom elsäkerhetsområdet, frågeställningar och arbetsstrukturer

 

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Malou Magnusson, 0707-588745, och Maria Ahlén, 0708–490288, på Intenso Teknikrekrytering. 

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan! 

Om företaget
Inter Terminals Sweden är ett helägt dotterföretag till Inter Pipeline Limited. Gruppen opererar en diversifierad portfölj av energiinfrastruktur i Kanada, Danmark och Sverige. Inter Terminals, erbjuder kunder en kombinerad tanklagringskapacitet av mer än 4,25 miljoner kubikmeter till lagring av flytande kemikalier och oljeprodukter. Helägda terminaler tillhandahålls ett brett utbud av tanklagringstjänster finns Inter Terminals Swedens terminaler i Gävle, Södertälje, Göteborg och Malmö. 

Läs mer om oss på www.interterminals.com

Liknande jobb:

 • Örnsköldsvik
 • Heltid
Publicerad: 2022-11-29
 • Göteborg
 • Heltid