Testledare

Publicerad 2022-11-15

Om tjänsten


En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Är du en erfaren testledare som är redo att ta nästa steg?

Enheten Process och IT har som uppgift att leda & driva transformation och effektiv digitalisering av verksamheten. I enheten ingår avdelningen Development Hub som jobbar med att förvalta och vidareutveckla de digitala hubbarna samt säkra ett effektivt och kvalitativt arbete med krav och test i våra VU-projekt och förvaltningar.

I rollen som Testledare definierar och implementerar du ett standardiserat arbetssätt med avseende på test inom bolaget. Krav- och testarbetet i projekten kommer bedrivas antingen agilt eller mer traditionellt. I arbetsuppgifterna ingår både att beskriva vårt arbetssätt med krav samt även att genomföra leda testarbete i projekten. I arbetsuppgifterna ingår att leda, utbilda och engagera medarbetare inom området för att säkerställa att detta görs på ett effektivt, standardiserat och återanvändbart sätt som maximerar verksamhetsnytta.

Resor kan förekomma i tjänsten.


Din bakgrund


Vi söker dig som

 • Relevant akademisk utbildning som exempelvis civilingenjör eller systemvetare
 • Har stor erfarenhet av att ha arbetat med test i en komplex verksamhet i både agil och traditionell projektmodell.
 • Certifiering inom etablerad testmetod
 • Erfarenhet av att delta i modelleringsarbete, tex avseende informationsmodeller, flödesmodeller och systemmodeller.
 • Mycket god förståelse för utvecklingsprocesser
 • Dokumenterat god förmåga att leda och arrangera möten och workshops.
 • Goda kunskaper i både engelska och svenska i tal och skrift.

 

Det är meriterande om du

 • Har erfarenhet av implementering av standardiserat testarbete inom en stor och komplex organisation
 • Erfarenhet av testautomation

I den här rollen väger vi även vikt vid dina personliga egenskaper. Då denna tjänst kräver koordinering mellan olika parter för att nå en gemensam lösning, ser vi att du kan visa på exempel på både god samarbetsförmåga och effektiv kommunikation. Du visar även på handlingskraftiga egenskaper för att kunna driva dina projekt framåt.


Mer information


Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se 

Övrig information
Rekryterande chef: Jonas Ahldén 0705898524.
Rekryterare: Anders Nielsen 0700786840.

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Testledare

Placeringsort: Solna, Trollhättan eller Luleå

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 1 december!

Urval kan komma att ske löpande, så vänta inte med din ansökan!


Vattenfall Eldistribution AB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se


Om oss


Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem. 


Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-20
 • Luleå
 • Malmö
 • Heltid