Testingenjör

Publicerad 2023-09-06

Agil testingenjör
Stockholm, Kista

Smartoptics tillhandahåller innovativa optiska nätverkslösningar och enheter för den nya eran av öppna nätverk, med en kundbas bland företag och myndigheter, molnleverantörer, internetbörser samt kabel- och telekom operatörer. Nu letar de efter ytterligare en testingenjör som älskar att grotta ner sig i system. Är det dig vi letar efter?

Om rollen
Som testingenjör på systemnivå kommer du att vara en del av ett av de agila R&D-teamen på Smartoptics och testa deras systemprodukter, både hårdvaran och mjukvaran. Teamet som rapporterar till Ulrika, R&D Manager, arbetar med utforskande manuella tester i deras labb samt automatiserade tester och scripting. De arbetar flexibelt och i nära samarbete med andra team och älskar att diskutera tekniska lösningar inom hård- och mjukvara. I rollen som testingenjör ingår även att dokumentera bland annat planering, utförda tester samt skriva felrapporter.

Vad säger Ulrika Nordström, R&D Manager om Smartoptics?

"Jag sökte mig till Smartoptics för att jag tycker om att jobba i ett mindre företag i tillväxt. Det är en utmanande process att lyfta de olika delarna i verksamheten till nya nivåer i takt med att företaget växer.

Min personliga vision är att behålla känslan av det lilla, personliga företaget även när vi växer. Smartoptics vision är att hjälpa våra nuvarande och framtida kunder att vara konkurrenskraftiga genom att erbjuda kostnadseffektiva och funktionella optiska nätverkslösningar.

Vi växer hela tiden, lär oss och utvecklas. Smartoptics utvecklar både hårdvara och mjukvara, och R&D består av ett mycket kompetent team av ingenjörer. När ett företag växer så öppnar det upp för goda utvecklingsmöjligheter för de anställda. För att lyckas hos oss bör du vara nyfiken, driven, ansvarsfull och teknikintresserad."

Om dig
För att ta dig an rollen som systemverifieringsingenjör behöver du ha arbetat med testning i minst 5 år. Du har en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom relevant område. Vi ser att du har bakgrund som programmerare eller har arbetat mycket med automatiserade tester och har stor erfarenhet inom mjukvara.

Du ska ha erfarenhet inom följande områden

  • Olika testmetoder och testtekniker – både manuella och automatiserade tester
  • Python

Meriterande

  • Kunskap om olika protokoll som används i nätverk, t.ex. OSPF, IP, SNMP och NETConf
  • Erfarenhet att jobba i agilt team
  • Erfarenhet från telecom / nätverksprodukter
  • Erfarenhet av optiska system och optiska instrument

För att lyckas i rollen som testingenjör behövs ett eget driv och engagemang samtidigt som du bör vara nyfiken och orädd. Det krävs goda kunskaper i engelska och då de pratar svenska på kontoret behövs en ambition att lära sig svenska språket om du inte redan pratar det. De kör dagliga stand-ups på engelska tillsammans med kollegor utomlands.

 Vad har Roger Hamberg, System Verification Test Engineer att säga om hur det är att jobba på Smartoptics? 

"Det är en härlig kompiskänsla över hela företaget, alla ifrån VD till lagerpersonal hejar och man känner sig alltid välkommen. En skön stämning som känns trygg och man kan alltid ställa frågor och diskutera inom teamet och får väldigt bra feedback. Man lär sig otroligt mycket dagligen, allt ifrån fiberteknik till linux kärnor. Man får bra feedback på jobbet man utför och man kan vara med och påverka slutprodukten."

Vi erbjuder 
På kontoret i Stockholm sitter Smartoptics samlade på ett och samma ställe. Det är högt i tak och man blir involverad i mycket. Gillar du när det händer mycket och älskar att bli involverad i problemlösningar så finns en stor chans att du kommer att trivas hos Smartoptics! Det finns en ambitiös road map gällande deras produktutveckling framåt, och starka utvecklingsmöjligheter för deras medarbetare.

De värdesätter arbete tillsammans på kontoret några dagar i veckan men är i övrigt flexibla vad gäller distansarbete. De sätter stor vikt vid att vara lyhörda, pålitliga och innovativa.

Ansök i dag
Smartoptics tar hjälp av Intenso Teknikrekrytering i denna process. Välkommen att kontakta Tina Kervall på tel. 0720-762334 vid frågor, och ansök gärna snarast via webbformuläret då ansökningar hanteras löpande.

Välkommen med din ansökan!

Om Smartoptics 
Smartoptics är ett skandinaviskt företag som erbjuder innovativa fiberoptiska nätverkslösningar och komponenter för den nya tidens öppna nät. Vi löser tekniska utmaningar i näten och för att öka våra kunders konkurrenskraft. Smartoptics kundbas består idag av hundratals företag så som statliga kunder, molnleverantörer samt kabel- och telekomoperatörer. Smartoptics grundades 2006 och har sitt huvudkontor i Oslo. På kontoret i Stockholm sitter ca 55 härliga kollegor där kulturen präglas av innovativa och drivna människor och på bolaget i stort är det idag 100 anställda. Man sitter i helt nya fräscha lokaler bara ett stenkast från Kista tunnelbanestation och pendeltågstationen Helenelund.  

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-08-06
  • Göteborg
Publicerad: 2023-09-27
  • Uppsala
  • Heltid