Snabbfakta

    • Göteborg

Ansök senast: 2023-06-11

Teknisk säljare till Bodycote Värmebehandling

Publicerad 2023-03-06

Vill du kombinera dina tekniska kunskaper med din sociala och kommunikativa förmåga? Kom och bygg långsiktiga kundrelationer i en självständig roll på ett familjärt bolag.

Bodycote Värmebehandling är ett familjärt bolag i en stabil internationell koncern. Hos oss arbetar duktiga specialister som hjälper spännande kunder att förbättra sina produkter genom att göra metall starkare, mer hållfast och korrosionsbeständigt. Till vår enhet S³P som är en subdivision inom Special Technologies söker vi nu en affärsdriven teknisk säljare som vill bredda vår affär i kombination med att utveckla och förvalta befintliga kunder.

S³P är i Sverige en mindre men engagerad enhet med totalt åtta anställda som utgår från Vellinge utanför Malmö. Globalt återfinns ca 135 medarbetare S³P erbjuder en unik behandling av rostfritt stål, kolsterizing, som bland annat förbättrar de mekaniska och slitageskyddande egenskaperna avsevärt utan att materialet tappar sin korrosionsbeständighet. Då verksamheten växer och det finns en stabil efterfrågan på våra tjänster, behöver försäljningsteamet utökas med en Teknisk Säljare. Dina huvudsakliga uppgifter blir att identifiera nya marknader och applikationsområden för våra tjänster samtidigt som du förvaltar och utvecklar befintliga kunder. Vi tror på att bygga långsiktiga relationer med kunderna genom att med teknisk kunskap identifiera rätt behov och hitta en lösning för problemet. Hos oss driver du hela försäljningsprocessen, från första kontakt till offererande och avslut. Vi erbjuder en självständig roll med stort ansvar i ett företag med korta beslutsvägar och högt i tak.

Du kommer främst att arbeta mot befintliga och nya kunder i Sverige, men även övriga Norden är din målmarknad, vilket innebär upp mot hälften av veckans dagar på resande fot. Du tillhör en europeisk säljorganisation och rapporterar till en säljledare med ansvarar för Norden, Tyskland, Österrike och Schweiz. Tjänsten innebär inget personalansvar. S³P’s kontor och verkstad ligger i Vellinge utanför Malmö, men även Göteborg med Bodycotes’s svenska huvudkonto är möjlig placeringsort.

Vem är du?

Vi tror att en vidareutbildning med inriktning mot materialteknik, mekanik, eller liknande har gett dig goda förutsättningar att förstå tekniska produkter och processer. Alternativt har du arbetat upp motsvarande kunskaper inom verkstadsindustrin eller stålbranschen. Troligtvis har ditt affärsintresse samt din sociala ådra och nyfikenhet på människor gjort att du rört dig mot teknisk försäljning B2B där du arbetat ett par år. Bodycote är ett internationellt bolag vilket kräver goda kunskaper i engelska och svenska. B-körkort är ett krav.

Är du en initiativrik person med stor social och kommunikativ förmåga som uppskattar långsiktiga kundrelationer är detta rollen för dig. Är du dessutom analytisk och strukturerad kommer du att passa väl in hos oss.   

Kontakt

I den här rekryteringsprocessen samarbetar Bodycote med Mpya Sci & Tech. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Talent Advisor Johanna Engblom på 0733-200 900.  Ansök via www.mpyascitech.com. Nyfiken på Bodycote och vill prata mer om rollen? Välkommen att höra av dig!

Om Bodycote

Bodycote PLC grundades av familjen Bodycote i början av 1900-talet, och har sedan dess utvecklats till en av världens mest respekterade företag inom materialtekniska tjänster med huvudinriktning värmebehandling, ytbehandling och het isostatisk pressning (HIP). Våra tjänster är en viktig del i många tillverkningsprocesser då vi gör metall starkare, mer hållfast och korrosionsbeständigt. Vårt globala nätverk med närmre 5 000 medarbetare finns fördelade på över 165 anläggningar i 22 länder, vilket innebär att våra kunder inom tillverkande industri kan få del av Bodycotes omfattande utbud av tjänster från många olika platser. I Europa finns fler än 85 produktionsanläggningar och i Sverige är vi ca 260 medarbetare fördelade på 9 olika enheter. Läs mer på: www.bodycote.com

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-05-25
  • Hisings Backa
  • Heltid
  • Uppsala
  • Heltid