Snabbfakta

  • Eskilstuna
  • Västerås

Ansök senast: 2024-02-05

Teknisk Projektledare mot försvarsindustrin – Sigma Industry Innovation

Publicerad 2023-09-08

Teknisk Projektledare mot försvarsindustrin

Är du en erfaren teknisk projektledare som vill tillhöra ett team med unik spetskompetens och verka inom segmentet Defense? Då har du hittat rätt! Sigma Industry Innovation söker just nu flera nya medarbetare som vill följa med på en spännande resa framåt!

Som teknisk projektledare har man det övergripande tekniska ansvaret för att projektet levererar kravställt resultat inom ramarna för budget och tidsplan. Den tekniska projektledaren ansvarar för och driver integration av system samt leder och planerar teknisk verksamhet, internt såväl som externt.

Rollen som teknisk projektledare innebär bland annat att:

 • Leda och säkerställa framdrift gällande det tekniska arbetet inom projekten
 • Ansvara för kund- och leverantörskontakt avseende de tekniska aspekterna
 • Stödja projektledaren med underlag vid kundkontakter
 • Övervaka projektaktiviteter och säkerställa projektets åtaganden och framdrift genom aktivt ledarskap
 • Koordinera och kravställa interna tekniska funktioner, inklusive definition av projektets scope, tidsplan, budget samt resursbehov
 • Ha förmåga att redan från fasen Win Business kunna genomföra systemanalyser av prospect, ha tillräcklig teknisk förståelse för att skapa underlag till kalkylarbeten och även driva/leda designaktiviteter

Din profil:

Vi söker en teknisk projektledare som:

 • Har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom t.ex, industriell ekonomi, elektro, IT eller annan utbildning och/eller arbetslivserfarenhet som anses likvärdig
 • Har minst 5 års erfarenhet som teknisk projektledare. Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet inom försvarsindustrin.
 • Kan kommunicera flytande på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som teknisk projektledare är det viktigt att kunna förutse vilka problem som kan dyka upp och att därefter utveckla alternativa planer för att hitta de bästa lösningarna. Vi tror därför att du är en flexibel och kreativ person som snabbt tar in ny kunskap och delar med dig av din erfarenhet och kompetens till andra inom ditt team.

Sigma Industry

Sigma Industry är ett entreprenörsdrivet konsultföretag som bär fanan högt när det gäller omtanke för varandra och vår omvärld. Vårt mål är att förbättra morgondagen för våra kunder genom våra konsulters kunskap, drivkraft och nyfikenhet. Hos oss finns ett underbart team projektledare i Eskilstuna med blandad erfarenhet och bakgrund som tillsammans expanderar vår verksamhet och upptäcker nya områden.

Sigma samarbetar med en rad olika företag inom flera branscher och våra uppdrag handlar ofta om teknik i framkant. Hos oss har du möjlighet att lära dig något nytt eller arbeta inom områden som du redan är trygg och erfaren inom. Hos oss lär vi oss av varandras erfarenheter och har roligt tillsammans. Vi anser att kunskapsutbyte, gemenskap och korta beslutsvägar är nyckeln till framgång.

Det finns mycket att berätta om Sigma Industry, våra värderingar och vår verksamhet. Kort och gott är ingenjören hjälten och vårt hjärta finns i tekniken. Vi driver digitalisering och deltar i utvecklingen av morgondagens teknologi. Sigma Industry är ett entreprenörsdrivet företag med stora visioner och korta beslutsvägar, vilket ger goda möjligheter att påverka såväl din egen som företagets framtid. Vill du bli expert inom ditt befintliga område, växa in i ett nytt eller engagera dig internt på Sigma? Möjligheterna är oändliga och hos oss får du allt i ett: en trygg anställning, en stimulerande vardag och en skräddarsydd framtid.

Vi ser fram emot att träffa dig!

Kontakt

För mer information kontakta

Richard Sjöberg,
+46 702158172
richard.sjoberg@sigma.se

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-08-06
 • Växjö