Snabbfakta

    • Göteborg
  • Deltid
  • Konsultuppdrag

Kategorier:

  • Data och IT
  • Projektledning

Ansök senast: 2021-01-15

Teknisk projektledare IT inom domän utbildning!

Publicerad 2020-11-16


Har du erfarenhet av projektledning och har ett intresse för teknik? Då kan detta vara rollen för dig! För vår kund räkning söker vi nu en teknisk projektledare inom domän utbildning! Tjänsten är ett konsultuppdrag via Poolia med start 7 december 2020. Du kommer att arbeta 50% till en början och mellan 80-100% från och med mars 2021. Tjänsten sträcker sig till årskiftet 2022 med chans till förlängning. Sök rollen redan idag då intervjuer sker löpande!

Om tjänsten
Rollen som teknisk projektledare i projekt Ny digital lärplattform innebär att du arbetar med att: Planera, leda och koordinera arbetet med uppsättning, konfigurering och test för Stadens nya närvarosystem respektive nytt LMS (Learning Management System) för Stadens förskoleverksamhet. Leda arbetsgrupp ”Systeminförande Närvaro” och arbetsgrupp ”Systeminförande Förskola” Planera respektive arbetsgrupps arbete utifrån projektplan (tid, kvalitet/omfattning och budget) Aktivt hantera avvikelser från plan Rapportera progress och status till projektledare Hålla i regelbundna arbetsgruppsmöten Samverka primärt med respektive systemleverantör samt projektets lösningsarkitekter, testledare och systemförvaltare Arbeta systematiskt med representanter från skolförvaltningarna, leverantör samt andra berörda projektmedlemmar för att säkerställa att kravställda funktioner levereras och konfigureras för att på bästa sätt möta stadens förutsättningar och behov Planera och leda arbetet med referensgrupper med representanter från skolförvaltningarna Arbeta operativt med kravanalyser/kravhantering Arbeta operativt med att konfigurera verksamhetssystem tillsammans med arbetsgruppens övriga medlemmar och berörd systemleverantör. I rollen som teknisk projektledare ingår även att själv operativt arbeta med kravhantering samt konfigurering av verksamhetssystem. Rollen är alltså tudelad vilket innebär att du behöver ha erfarenhet och kompetens att leda projektgrupper men också att vara delaktiga och själva bidra i operativt tekniskt arbetet. Uppskattningsvis är fördelningen mellan projektledning och tekniskt operativt arbete 50/50. Arbetsuppgifterna skall utföras i våra lokaler, då tillgång till andra medarbetare och resurser krävs. Andra omständigheter kan komma att påverka detta eller enligt riktlinjer för hantering av Covid-19.

Vem är du?
Vi söker dig som har minst 5 års dokumenterad erfarenhet av att arbeta som teknisk projektledare IT. Du har dokumenterad kompetens avseende arbete med kravanalys/ kravhantering i projekt och dokumenterad kompetens avseende konfiguration av verksamhetssystem. Vi önskar att du har erfarenhet från konfiguration av verksamhetssystem och implementation av IT-lösningar i komplexa organisationer. I övrigt ser vi att du har erfarenhet av implementation av IT-lösningar inom område utbildning. Vi ser även att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Om verksamheten
Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård,