Snabbfakta

  • Borlänge
  • Göteborg
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2022-12-02

Teknisk Förvaltningsledare med ansvar för databaser

Publicerad 2022-11-11

Som Teknisk förvaltningsledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Verksamhetsområde Informations- och kommunikationsteknik (IKT) ansvarar för Trafikverkets IT-infrastruktur och tekniknära förvaltning av lösningar inom IT. Vill du vara med och leda utvecklingen inom ett av våra delteknikområden? Då ska du läsa vidare!

I rollen är du delteknikområdesansvarig inom området Databaser. Tillsammans med den övergripande teknikområdesansvarig utarbetar du en gemensam förvaltningsplan, följer upp samt säkerställer att budget finns tilldelad.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:

 • att säkerställa att nyttjande verksamhetskrav på tillgänglighet, hantering av incidenter, problem, ändringar finns dokumenterade.
 • att säkra resurser för leveransen tillsammans med berörda chefer.
 • övergripande planering, samordning och prioritering inom förvaltningen.
 • att säkerställa att aktiviteter inom förvaltningen utförs på ett kvalitetssäkrat sätt i enlighet med gällande arbetssätt.
 • att säkerställa relationer och beroenden till delteknikområdets intressenter.
 • att ta fram beslutsunderlag till teknikområdesansvarig för hantering av åtgärder som går utanför fastställd förvaltningsplan.

Några ord från din framtida chef:

Jag som blir din chef heter Robert Östlund. I mitt ledarskap är jag mån om att medarbetarna ska trivas och må bra. I vår vardag ska vårt förhållande bygga på ömsesidigt förtroende och transparens i våra förväntningar på varandra. För mig är det viktigt att hela tiden finnas nära verksamheten och vara införstådd med de utmaningar som vi har, samtidigt som jag undviker att detaljstyra. Hoppas att just du är intresserad av att komma och jobba med mig och mitt team.

Vem är du?

Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som har:

 • universitets- eller högskoleutbildning med inriktning IT 180 hp, t.ex. systemvetare eller dataingenjör. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • några års erfarenhet av projektledning eller uppdragsledning inom IT

Det är meriterande om du:

 • har erfarenhet av projekt-eller förvaltningsmodeller
 • har erfarenhet av systemutveckling

Placeringsort för tjänsten: Borlänge eller Göteborg.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Enligt preliminär tidplan kommer första intervjuerna att hållas via Skype under v. 51.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-hybrid #LI-MB2

Liknande jobb:

 • Mora
 • Heltid
Publicerad: 2022-11-21
 • Gothenburg