Snabbfakta

  • Luleå
  • Göteborg
  • Sundsvall
  • Sundbyberg
  • Sollefteå

Ansök senast: 2023-11-18

Teknikspecialist inom stålkonstruktion

Publicerad 2023-09-19

Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som Teknikspecialist inom stålkonstruktion erbjuds du ett av Sveriges viktigaste jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Hos oss på division Nät får du vara med att bygga ut och underhålla transmissionsnätet. För att möta samhällets behov behöver vi bygga 30 mil ledningar och driftsätta 20 stationer per år. Ansök idag och få chansen att vara med och lysa upp Sverige! 

Om tjänsten

I rollen som Teknikspecialist inom stålkonstruktion får du en viktig del i utvecklingen av det kraftsystem som säkerställer att Sverige lyser, idag och imorgon. Eftersom det svenska transmissionsnätet ska förnyas och byggas ut samtidigt som konsumenterna fortsatt skall få sin elleverans ställs mycket höga krav på våra kraftledningar som skall vara i drift i upp till 100 år.

Du tillhör enheten Luftledningsteknik som bland annat ansvarar för den tekniska utformningen av luftledningar och agerar teknikstöd i utbyggnadsprojekt med kraftledningar.

I rollen arbetar du med komplexa och avancerade tekniklösningar inom kraftledningsstolpar och stål. Du ansvarar för frågor som uppkommer inom vår projektverksamhet gällande konstruktion och kvalitetsfrågor inom ditt område. Din vardag innefattar t.ex. teknisk kravställning och styrning av våra samarbetspartners. Vidare granskar du projekterings- och konstruktionshandlingar som du säkerställer att överensstämmer med Svenska kraftnäts rådande riktlinjer.

Med din erfarenhet och kunskap inom området agerar du teknikstöd och expert vid upphandlingar av stål. Du gör fabriksbesök hos våra tillverkare i andra länder där du kontrollerar stålet och säkerställer att rätt kvalitet levereras av leverantör. Vidare deltar du på provmontage av kraftledningsstolpar hos densamme.

I rollen kommer du att ha mycket goda förutsättningar för personlig utveckling och att arbeta med stor frihet under ansvar. Du får möjligheten att utvecklas tillsammans med oss på enheten och hos Svenska kraftnät finns det stora möjligheter.

Enheten består av 15 engagerade och kompetenta medarbetare, främst teknikspecialister. Tillsammans ansvarar ni bl.a. för den tekniska utformningen utav luftledningar och dess fundament. Du blir en del av ett sammansvetsat team där medarbetarna deltar med specialistkompetens i både förvaltnings- och projektverksamheten.

Om dig

Eftersom rollen innefattar många kontaktytor söker vi dig som samarbetar bra tillsammans med andra människor. Vi söker dig med god kommunikationsförmåga samt är tydlig och strukturerad i tal och skrift och som inte tvekar att ta kontakt och lära sig av andra. Vår bästa kandidat har ett helhetsperspektiv med förmågan att kunna ta ett övergripande ansvar och fatta beslut. Våra projekt är komplexa och därför söker vi dig som känner dig trygg och säker inom ditt område och att du kontinuerligt håller dig uppdaterad kring din specifika specialistkunskap. Vidare arbetar du strukturerat med tydligt fokus på att uppnå resultat inom projektets uppsatta ramar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vidare ser vi att du har akademisk examen med inriktning mot t.ex. maskinteknik, materialteknik eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig.

Vidare har du:

 • Minst fem års arbetslivserfarenhet av fackverkskonstruktioner i stål och materialkunskap stål
 • Goda kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska
 • B-körkort.

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Erfarenhet av stålkonstruktioner inom luftledningar, master/torn, ställverk eller vindkraft
 • Erfarenhet gällande bedömning av svetskvalitet i stålkonstruktioner
 • Erfarenhet och/eller utbildning inom SS EN-1090
 • Erfarenhet och/eller utbildning inom oförstörande provning
 • Erfarenhet inom konstruktion och CAD eller hållfasthet för fackverkskonstruktioner i stål.

Bra att veta

 • Tjänsten är placerad i Sundbyberg, Göteborg, Sundsvall, Luleå, Sollefteå
 • Möjlighet till distansarbete upp till 50 % #LI-hybrid
 • Resor förekommer i denna tjänst 
 • Sista ansökningsdag 22.10 2023
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner för denna roll, Johanna Bergstrand på Boxhill Recruitment, tel. nr. 073-0250447 alt. johanna.bergstrand@bhill.se. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.