Snabbfakta

  • Borlänge
  • Göteborg
  • Luleå
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2023-04-03

Teknikingenjör Spårsystem

Publicerad 2023-03-06

Som Teknikingenjör på sektion Spårsystem är du med och underlättar vardagen för invånare och företag i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vill du lära dig mer om banöverbyggnad och spårsystemet, hur vi styr med våra regelverk och samtidigt växa in i en specialistroll? Vi söker nu en teknikingenjör till sektion Spårsystem. 

Sektionen Spårsystem är en del i Trafikverkets specialistorganisation, där vi medverkar i kravställningen av anläggningens hela livscykel. Sektion Spårsystem har ett öppet klimat där vi hjälper och stöttar varandra och har en god samarbetsmiljö. Vi är en nationell organisation med kontakter inom hela Trafikverket samt nationellt och internationellt.  Resor förekommer i tjänsten

Som teknikingenjör Spårsystem är du ett stöd till specialister inom området och hjälper dem utveckla regelverk, svara på dispensansökningar, och är med i utredningar och utvecklingsprojekt för att driva teknikområdet framåt.

Tjänsten kräver att vi sätter säkerheten främst och lever upp till Trafikverkets värderingar: Pålitliga, Engagerade, Modiga.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Delta i uppdateringar och framtagande av kravdokument, tekniska dokument och internationella standarder.
 • Delta i tekniskt stöd inom området.
 • Delta i utvecklingsprojekt och utredningar.

Tjänsten innebär många kontakter vilket kräver god samarbetsförmåga, du ser hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat . Likaså har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har även god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som:

 • har högskoleexamen teknisk inriktning om minst 180 hp
 • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
 • har erfarenhet av att hantera och sammanfoga data från olika källor (t.ex. i Excel eller Matlab)

Det är meriterande om du:

 • har kunskap om spår och dess egenskaper.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer sker digitalt via Skype och är planerade till 17 och 18 April

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb: