Snabbfakta

  • Solna

Ansök senast: 2023-01-30

Technical Solution Manager

Publicerad 2022-12-01

Om tjänsten


Nu händer det! Elbilarna har fått fäste på marknaden och vi vill med InCharge bidra till omställningen genom att erbjuda produkter och tjänster för att kunna ladda bekvämt hemma och på jobbet. Men vi erbjuder inte bara dessa lösningar, utan driver dessutom ett av Nordens största nätverk av publika laddstationer, för att det ska kunna vara enkelt att resa dit du vill med din elbil. Vi brinner för det vi gör, och vill att våra kunder ska ha en utomordentlig upplevelse. Vill du vara med på vår resa, och bidra till att utveckla vår affär och vår verksamhet?   

Med InCharge har Vattenfall som mål att vara kundens självklara förstaval på den nordiska marknaden, genom att erbjuda lösningar som möter kundens förväntningar idag och i framtiden! Kundernas behov, tekniken och konkurrensen utvecklas i mycket hög takt, vilket ställer höga krav på både verksamheten och individen. 

Som Technical Solutions Manager till E-mobility Nordic, kommer du ansvara för att våra lösningar och installationer är av hög teknisk kvalitet, samt bidra med teknisk kompetens till hela den nordiska organisationen. Du kommer att vara del av ett team med hög kompetens, ett brinnande engagemang och höga ambitioner som tillsammans bidrar till Vattenfalls långsiktiga vision om ett fossilfritt samhälle inom en generation!  


Om rollen 

Rollen som Technical Solutions Manager innefattar att 

 • Ta fram kundanpassade och kvalitativa tekniska lösningar  

 • Stötta den interna organisationen och kunderna med teknisk expertis 

 • Vara delaktig i implementationen av nya produkter och hårdvara, samt processer och arbetssätt 

 • Arbeta nära installatörer för att utveckla och leverera de bästa lösningarna. 

 • Vara med och utveckla långsiktiga skalbara tekniska lösningar i samarbete med utvecklingsavdelningen. 

 • Genomföra tekniska utbildningar inom säljorganisationen, åt kunder och återförsäljare. 

 • Utveckla och optimera processer och rutiner för ökad skalbarhet och kvalitet.  


Din bakgrund


Dina kvalifikationer  

 • Högskoleingenjör inom elektroteknik alternativt elkraftsingenjör eller motsvarande från yrkeshögskola kombinerat med några års erfarenhet som tekniker, projektledare eller ansvarig inom elinstallation/-distribution. 

 • Erfarenhet från tekniska kundprojekt med totalentreprenad är meriterande. 

 • Har lätt för att lära sig ny teknik och har en förmåga att fokusera på detaljer utan att tappa helheten. 

 • Duktig på att bygga relationer och motiveras lika mycket av mötet med nya människor som mötet med ny teknik. 

 • Du besitter förmågan att hålla många aktiviteter igång samtidigt och säkerställer leverans enligt förväntan både genom ett smart arbetssätt och en god förmåga till kommunikation. Hög kreativ förmåga blandat med ett strukturerat sinne och med en naturlig fallenhet för system- och processtänk.  

 • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och god förståelse i engelska 


Mer information


Vi erbjuder   
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.  

Placeringsort  
Du kommer arbeta från vårt kontor i Arenastaden i Solna. 

För mer information om n tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig chef, Jacob Alm, jacob1.alm@vattenfall.com. För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Cecilia Wijkman, cecilia.wijkman@vattenfall.com.

Fackliga representanter via Vattenfalls växel, 08 739 50 00 
Rolf Olsson (Akademikerna), Jens Morell  (Unionen), Cecilia Bodin (Ledarna), Juha Siipilehto (SEKO)

Välkommen med din ansökan senast  20 december 2022. Urval och intervjuer sker fortlöpande. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.  

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.  

Vi ser fram emot din ansökan! 


Om oss


Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem. 


Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-14
 • Stockholm
Publicerad: 2022-11-17
 • Västerås