Snabbfakta

  • Sundbyberg

Ansök senast: 2022-11-06

Systemspecialist till Svenska Kraftnät

Publicerad 2022-09-07

Sverige måste fördubbla elproduktionen när samhället elektrifieras ­– och Svenska kraftnät har en avgörande roll. För att klara det behöver vi nya digitala lösningar. Och fler smarta medarbetare som vill skapa dem. Hos oss kan du bli en viktig del av energiomställningen genom att lösa svåra IT-utmaningar inom hela IT-kedjan – från infrastruktur till data science, AI och machine learning. Vill du jobba med Sveriges viktigaste IT-jobb? Tjänsten innefattar arbete med IT-system och applikationer som primärt används för balansering och avräkning av kapacitet i elnätet. Rollen bidrar till en viktig del i utvecklingen av Sveriges kraftsystem genom aktiv förvaltning. Du ingår i ett team bestående av systemansvariga, lösningsarkitekter och systemspecialister i såväl Norge som Sverige. Teamets främsta uppgift är att vidmakthålla befintligt system och utveckla nya lösningar på den nordiska och europeiska balansmarknaden.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Schemalagd beredskap kan komma att ingå. Svenska Kraftnät erbjuder möjligheten till distansarbete på upp till 50%.

Dina arbetsuppgifter

Den aktiva förvaltningen innefattar arbetsuppgifter som:

 • Samarbete med produktteam för att säkra leverans och drift av applikationer och tjänster, inklusive underhåll och övervakning av dessa. Driva och utföra uppgraderingar och systemförbättringar.
 • Hantera incidenter och felsökningar i 2:a och 3:e linjen, automatisera flöden och bidra till att förbättra teamets arbetssätt och rutiner. Ge stöd och support till interna och externa parter.
 • Bistå vid teknisk kravspecificering, vara med i att ta fram nya lösningar och skapa integrationer till datakällor för vidareutveckling av system och/eller lösningar.
 • Medverka i produktteamet, arbete att etablera och underhålla automatiska bygg, tester, säkerhetsgranskningar och driftsättning av applikationer och tjänster i eget datacenter och gemensamma nordiska offentliga molntjänster.
 • Samordna olika typer av tester samt genomföra delar av dem själv.
 • Arbeta tillsammans med produktteamet för att säkra god förvaltningsdokumentation och specificera de tekniska krav som ställs på lösningarna.

Mikrotjänster och container-teknologi (Docker) används för applikationerna och tjänsterna som körs specifikt på plattform med Kubernetes (OpenShift) och Kafka som huvudkomponenter. Utveckling och kodning av applikationsmodulerna utförs av leverantören, men du behöver kunna skriva skript och i viss mån hantera manuella SQL-databasoperationer i syfte att bistå i manuell driftsättning, testning och felsökning, även om full CI/CD och automatisering är målet.

Din profil

Krav

 • Högskole-/universitetsutbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig. Studierna skall ha varit inriktad mot systemvetenskap eller motsvarande där såväl programmering som IT-säkerhet har ingått.
 • Har arbetat minst 3 år med system/applikationsförvaltning enligt ITIL, PM3 eller motsvarande ramverk/styrningsmodell med verksamhetskritiska system.
 • Praktisk erfarenhet av operativsystemet Linux/Unix.
 • Erfarenhet av felsökning, test och vidareutveckling av integrationsgränssnitt.
 • Praktisk erfarenhet av Java/Python, XML och SQL.
 • Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande

 • Systemintegration, RH Fuse, JMS eller Webservices.
 • Agila metoder (Scrum, SAFe, etc) samt tekniker (Github/Gitlab, kubernetes eller docker, containers, etc).
 • DevOps.

För att lyckas i rollen behöver du ha god samarbetsförmåga, rollen innefattar många interna och externa kontaktytor. Du har en problemlösande analysförmåga och hanterar komplexa problem. Arbetsbelastningen kan skifta beroende på projektstadiet och vi ser att du är flexibel och anpassningsbar. Du är serviceinriktad i din roll med intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du är även självgående som person och tar ansvar för dina arbetsområden. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Lena Sköld 08-562 159 19 på A-Talent Tech som är vår samarbetspartner i den här rekryteringsprocessen.

Kontaktpersoner hos Svenska kraftnät är rekryterande chef för enhet IT-Applikationsförvaltning, Malin Holmvall. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 94. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 7 oktober 2022. Intervjuer sker kontinuerligt.

 

 

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-09-13
 • Lund
Publicerad: 2022-09-21
 • Göteborg
Publicerad: 2022-05-17
 • Lund