Snabbfakta

  • Borlänge
  • Gävle
  • Göteborg
  • Trollhättan
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Kategorier:

 • Data och IT
 • Informationsteknik
 • Systemadminstratörer

Ansök senast: 2022-08-22

Systemspecialist för Microsoft Internet Informations Services

Publicerad 2022-08-02

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Vi genomgår spännande resa mot en stark digital transformation med fokus på både teknik och arbetssätt, och som medarbetare inom IT-organisationen bidrar du till denna viktiga utveckling. 

Trafikverket bygger upp egen kunskap och erfarenhet inom webbplattformar och söker en systemspecialist som blir en nyckelspelare i denna digitaliseringsresa.

Vill du ha en utmaning, möjlighet att växa samt vara med och bidra till förändring inom Web? Då kan detta vara en tjänst för dig!

Din roll som specialist hos oss är att bygga och driva affärsapplikationer på Web-plattformen.  

Du kommer att hantera och förädla vår tekniska plattform och vara den medarbetaren som Trafikverket kommer att använda för vidareutveckling av Web-plattformen. Du kommer att arbeta nära dina kollegor i ett agilt arbetssätt och det kommer att finnas möjlighet att utveckla din egen kompentens inom denna resa.

Vi bygger upp vår egen kunskap och erfarenhet inom Web-plattformen och du kommer vara en av nyckelspelare i detta.

Arbetsuppgifter:

·        Planera, förbereda och dokumentera underhållsaktiviteter som releaser, mjukvaruuppgraderingar och patchning.

·        Utreda, diagnostisera och lösa systemproblem och arbeta med leverantörer.

·        Upprätthåll korrekt och uppdaterad teknisk dokumentation. Överför kunskap till kollegor och se till att tillräcklig dokumentation finns tillgänglig.

·        Fungera som teknisk koordinator mellan olika team av supportpersonal och applikationsutvecklare för att upprätthålla applikationens livscykel.

Som person har du en analyserande problemlösningsförmåga, du trivs i samarbeten och tilltalas av kompetensutveckling. Vidare har du ett stort engagemang och driv i ditt arbete.

Vi söker dig som

 • Har kunskap inom Powershell
 • Har minst fem års arbetslivserfarenhet inom området.
 • Har kunskap inom webbadministration (Microsoft Internet Information Services (IIS) och/ eller webbutveckling (Microsoft .NET) för att utveckla och administrera lösningar.
 • Har arbetat med förvaltning för att koordinera implementering av relaterade system/applikationer vid behov.

Det är meriterande om du

 • Har kunskap inom PowerShell
 • Har kunskap inom containerteknik
 • Har någon av följande certifieringar: Microsoft Certified Solutions Associate (MSCA), Microsoft Certified Solutions Expert (MSCE), Microsoft Certified Solutions Developer (MSCD), andra Microsoft certifieringar (.NET, .NET MVC, osv).

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Valbara placeringsorter: Borlänge, Gävle, Göteborg, Trollhättan

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

#LI-Hybrid

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb