Snabbfakta

    • Stockholm

Ansök senast: 2023-03-27

Systemingenjör till Grundhelikopter

Publicerad 2023-03-08

Hos oss samlas specialister inom teknik, affärer, juridik och projektledning. Våra olika delar blir till helheter och vårt engagemang blir till leveranser. Det är så vi möter det svenska försvarets behov – i fred, kris och krig. FMV står just nu inför en otroligt stark utvecklingsresa där vi behöver fler engagerade medarbetare, vill du vara med på resan?

Arbetsuppgifter

Som Systemingenjör inom flygmaterielsystem (FMS) 16 arbetar du med främst med grundhelikopter och dess tilläggsutrustningar. Du ansvarar även för planeringen av utbildningar och simulatorer, och du förväntas delta i tekniska diskussioner med huvud- och underleverantörer. Du kommer att planera och genomföra uppdrag inom FMS 16, delta i arbetet med konfigurationsuppföljning genom CCB och säkerhetsarbetet samt skriva Tekniska Order, b.la för fastställande av nya publikationer, underhållsföreskrifter och designförändringar. Täta kontakter med leverantörer och vår kund Försvarsmakten ingår också i denna roll varför resor både inom- och utomlands förekommer i tjänsten.

Även andra arbetsuppgifter kan förekomma och arbetsuppgifterna kan även förväntas förändras under projektets gång.

Vi söker dig som
Du är utbildad högskoleingenjör inom för verksamheten relevant område exempelvis maskiningenjör, elektroingenjör eller farkostteknik, alternativt teknisk motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har minst tre års erfarenhet av att ha arbetat med arbetsuppgifter inom ett flygmaterielsystem. Vidare är du bra på att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift, och du har goda Office-kunskaper.

Vi tror att du har erfarenhet från att ha arbetat med flygsystem helikopter. Vi ser gärna att du har arbetat i projektform, samt att du har kunskap och erfarenhet av upphandling och LOU/LUFS. Det är en fördel om du har erfarenhet av Foreign Military Sales och om du har arbetat med internationella kontakter tidigare. Vi tror att dina kunskaper om de regelverk som tekniskt styr flygsystem samt din kunskap om FMV och Försvarsmaktens verksamhet kommer att hjälpa dig att lyckas i rollen som systemingenjör hos oss.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. För att trivas och lyckas i arbetet hos oss inom Helikopter ser vi att du är självgående och ansvarstagande, samt att du trivs med att ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du är trygg i dig själv, tycker om att samarbeta tillsammans med andra, visar gott omdöme vid uttalanden, agerande och beslut samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar.

Tjänsten är placerad vid FMV:s huvudkontor vid Gärdet i Stockholm.

Om oss

Verksamhetsområde Flyg (VerkO Flyg) har ansvar för genomförandet av uppdrag samt produkter inom Flyg- och Rymdområdet. Inom VerkO Flyg återfinns flygsystem, helikoptersystem samt flygsäkerhetsmateriel. Avdelningen Helikopter ansvarar för utveckling, anskaffning och drift av helikoptersystemen HKP14 (NH-90), HKP15 (A109 LUH) och HKP16 (UH-60M Black Hawk).

Nu söker vi en systemingenjör till HKP16 som ska ansvara för handläggning för att kunna säkerställa leveranser av materiel och tjänster inom grundhelikoptersystemet, såsom beväpning, tilläggsutrustningar, utbildning, m.m i rätt tid, till rätt kvalitet och ekonomi.

Hos oss kommer du arbeta med utvecklande arbetsuppgifter, samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.


FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen kan du kontakta Johanna Forsell på 073 684 71 65

Sista ansökningsdag är 2023-03-27 och vill ha din ansökan skriven med CV och personligt brev skriven på svenska.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-02-27
  • Lund
Publicerad: 2023-03-07
  • Stockholm
  • Heltid