Snabbfakta

    • Malmö

Ansök senast: 2022-11-17

Systemingenjör

Publicerad 2022-09-18

 

Systemingenjör

 

Malmö | Tillsvidare

 

 

E.ON är energibolaget som driver omställningen till förnybar energi och ett elektrifierat samhälle. Vi pratar inte bara om visioner för framtiden, utan tar ansvar genom att agera här och nu. För människor och för klimatet.
 

Om rollen
Vårt team, System och Avbrottsplanering Regionnät, består idag av total 5 engagerade medarbetare, alla lokaliserade i Malmö. Vi ansvarar för planering för en hög driftsäkerhet och är länken mellan den operativa och planerbara verksamheten. Vi planerar så att nätet ska ha en tillräcklig kapacitet och ha en tillförlitlig förmåga för att kunna hantera de beteende som uppstår i samband med förändringar och fel.

Du kommer vara involverad i ett tvärfunktionellt arbete och bidra med din expertis då du är närmaste kopplingen mellan anläggning och driften, i rollen kommer du även att ansvara för att beskriva riskhantering kring hur systemrisken byggs upp/hanteras.

Gruppen står inför stora utmaningar de kommande åren då mängden investeringsprojekt ökar och med detta även komplexiteten i vårt dagliga arbete, och den här nya rollen är ett steg vi tar för att tackla dessa utmaningar. Ditt ansvarsområde kan delas upp inom två områden:


Kapacitetsoptimering
Vi optimerar hanteringen av elnätet under normala och onormala driftförhållanden med avseende på ekonomi (förluster, abonnemang) och driftsäkerhet. Nätet ska ha en förmåga att hantera variationer som uppstår i samband med förändringar eller fel. Du kommer att arbeta med att förutse trender och utföra analyser utifrån ett stort antal parametrar och på så sätt optimera användningen av elnätet.
Du kommer också att leda framtagning av policy och riktlinjer för t.ex. spänningsreglering, avbrottshantering, abonnemang, intermittent produktion, reaktiv effektstyrning m.m. i ett allt mer komplex elnät.


Avbrottsplanering
Vi jobbar i team med våra avbrottsplanerare, deltar i komplexa projekt och utför långtidsavbrottsplaner. I ditt uppdrag ingår lastflödesanalyser och upprättade av tillfälliga driftinstruktioner för hantering av risker i elnätet. Analysverktyg är bl.a. PSS/E samt egenutvecklade script.
 
Vi söker
Vi söker dig som vill vara en del av och bidra till Energiomställningen. Vi tror att du har en teknisk bakgrund med högskole- eller civilingenjörsutbildning. Vi ser gärna att du har kunskaper inom elkraftsområdet och har jobbat med kraftsystemfrågor tidigare. Utöver ovan vill vi gärna även att du har gedigen erfarenhet från nätberäkningar och elkraftskompetens ur ett driftperspektiv. 
 

Som person är du nyfiken, analytisk och har förmågan att ta in och bearbeta teknisk information. Uppdraget kräver många kontakter både internt och externt vilken gör att du måste vara kommunikativ i både tal och skrift och ha en god samarbetsförmåga. Du är strukturerad och har lätt för att komma med nya tankar och idéer i ditt arbete.
 

Du kommer att rapportera till Johanna Sellevi som är chef för System och Avbrottsplanering. Hennes ledarskap bygger på öppenhet och engagemang och han har ett stort förtroende till sina medarbetare. Johanna jobbar aktivt med att alla i gruppen ska må bra och få möjlighet att växa inom sitt område.
 

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.
Välkommen att söka och var med oss på vägen mot ett hållbart samhälle! Sista ansökningsdatum är den 2022-10-02, och intervjuer kommer att inledas därefter.
 
För frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef: 
Johanna Sellevi, +46 702 241924
 
För fackliga frågor, vänligen kontakta: 
Per Carlsson, Unionen, +46 706 035425                 
Tony Rexepi, Akademikerna, +46 730 871638 
Michael Andersson, Ledarna, +46 705 250129 
Mats Lundberg, SEKO, +46 730 499778 
 

 

E.ON är ett internationellt privatägt energiföretag. 75.000 medarbetare i 15 länder arbetar dagligen för utvecklingen av tekniska innovationer och användarvänliga kundlösningar för den nya energivärlden. Vi är det första stora energibolaget som verkligen fokuserar på framtidens energilösningar genom våra affärsområden för smarta nät och kundlösningar.

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-09-04
  • Ludvika
  • Heltid
Publicerad: 2022-08-23
  • Sundsvall
  • Heltid
  • Arboga
  • Heltid