Snabbfakta

    • Malmö

Ansök senast: 2022-11-13

Systemingenjör OT Solutions

Publicerad 2022-09-14

 

Systemingenjör OT Solutions

 

Malmö, Anderstorp, Halmstad, Hässleholm, Kalmar, Norrköping, Nässjö, Sollefteå, Stockholm, Sundsvall, Upplands Väsby, Växjö, Örebro | Tillsvidare

 

 

Samhället står på randen till en energirevolution. E.ONs roll är att hjälpa konsumenter, företag och städer att distribuera och använda energi på smartast möjliga sätt. Det gör vi genom innovation, engagemang och ansvarskänsla. Och framför allt -vi gör det tillsammans!
 

Om rollen
På E.ON Energidistribution finns avdelningen Operativ IT. Vi har ansvar för all teknik som behövs för att leverera energi genom E.ONs elnät.
Vi står mitt i ett teknikskifte i våra stationer med en ny teknisk standard och ökade krav på digitalisering. I våra nybyggnads- och underhållsprojekt behöver vi kunna landa tekniska frågor på ett tydligt ställe i den nuvarande organisationen. Därför skapar vi en ny grupp.

Som grupp vill vi ta ett starkare grepp om Life Cycle Management för utrustning i våra stationer samt etablera en tydlig motpart för entreprenör eller stationsansvariga vid fel eller förändring. Vi arbetar också för att skapa resurser och förmåga för internutbildning av personal inom hela företaget.

Som Systemingenjör hos oss arbetar du med förvaltning och utveckling av IT-infrastruktur kopplat till vårt elnät. Du kommer också att arbeta övergripande med förvaltningen men också vara med att sätta upp nya systemlösningar i takt med att vi förnyar och utvecklar vår OT-miljö. Här har du möjlighet att arbeta med vår digitala transformation, som är en åtgärd för att möta energiomställningen. 

I rollen kommer du bland annat att arbeta med:

  • Ledning och utveckling av IT-infrastruktur, främst kopplad till våra fördelningsstationer
  • Hantering av hårdvara för styrning och övervakning av dessa stationer
  • Ansvar för övervakning och konfiguration av hårdvaran
  • Förvaltning och uppsättning av teknik för nya stationer
  • Besök och arbete på fältet
  • Samarbete med våra entreprenörer


Utöver ovan kommer du även arbeta med tekniker som Stationsomkopplare, Stationsbuss, Stationer-HMI/dator samt annan teknik som Automation, Reläskydd och IEC61850 & IEC104.

Gruppen är just nu på frammarsch och vi rekryterar flera nya roller, du har därför i denna roll en stor påverkan i din vardag och vi kan anpassa rollen efter kandidaten.


Om dig som vi vill anställa
Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning inom datateknik, eller motsvarande utbildning som vi bedömer relevant. Vi tror att du har arbetat i likande roll som den beskrivna i minst ett par år och du motiveras av att få arbeta med samhällskritiska infrastrukturer. Du är lösningsorienterad och initiativrik med ett genuint intresse för IT-utveckling.

Som person är du nyfiken, analytisk och har förmågan att ta in och bearbeta teknisk information. Uppdraget kräver många kontakter både internt och externt vilken gör att du måste vara kommunikativ i både tal och skrift och ha en god samarbetsförmåga. Du är strukturerad och har lätt för att komma med nya tankar och idéer i ditt arbete.

Välkommen att söka och var med oss på vägen mot ett hållbart samhälle!
Sista ansökningsdatum är den 2022-09-28 och intervjuer kommer att inledas därefter.
 

För frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef: 
Måns Westesson, +46 702 996822


För fackliga frågor, vänliga kontakta:
Per Carlsson, Unionen, +46 070 603 54 25
Tony Rexepi, Akademikerna, +46 730 871638
Michael Andersson, Ledarna, +46 705 250129
Mats Lundberg, SEKO, +46 730 499778
 

 

E.ON är ett internationellt privatägt energiföretag. 75.000 medarbetare i 15 länder arbetar dagligen för utvecklingen av tekniska innovationer och användarvänliga kundlösningar för den nya energivärlden. Vi är det första stora energibolaget som verkligen fokuserar på framtidens energilösningar genom våra affärsområden för smarta nät och kundlösningar.

Liknande jobb: