Snabbfakta

    • Stockholm

Ansök senast: 2023-04-03

Systemingenjör inom elektromagnetisk kompatibilitet och röjande signaler

Publicerad 2023-03-17

Är du utbildad högskole- eller civilingenjör med ett tekniskt intresse? Är du flexibel i ditt arbetssätt och har en god samarbetsförmåga? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som systemingenjör arbetar du med att stötta FMV och Försvarsmakten inom området elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) och röjande signaler (RÖS). Du ansvarar för att utforma EMC/RÖS-krav baserat på hur försvarsmateriel ska användas. Du deltar i uppföljning av leverantörsbeställningar och medverkar i anbudsutvärderingar och kontraktsförhandlingar. Rollen som systemingenjör innebär också att ta fram utbildningsunderlag och utbilda inom EMC/RÖS-området.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som
Du är utbildad högskole- eller civilingenjör alternativt har specialistofficersutbildning inom elektroområdet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sättVidare har du erfarenhet av EMC/RÖS standarder, direktiv och regelverk eller kravställning. Alternativt har du erfarenhet av elektromagnetiska beräkningar eller elektromagnetiska fält och personsäkerhet. Alternativt har du erfarenhet av mätmetodik inom elektromagnetiska fält eller erfarenhet av militära system. Du kommunicerar i såväl tal som skrift obehindrat på svenska samt engelsk. B-Körkort är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som enkelt samarbetar med andra. Du har ett flexibelt förhållningssätt och kan snabbt ställa om efter ändrade omständigheter. Du har lätt för att skapa dig en helhetsförståelse, ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet.

Om oss
Enheten Spektral Miljö och kommunikation inom verksamhetsområdet Ledningssystem anskaffar, levererar och vidmakthåller tekniska system och kompetens bland annat inom teknikområdet Spektral Miljö (elektromagnetisk kompatibilitet (EMC), röjande signaler (RÖS), telekonflikter och spektrumplanering) till Försvarsmakten. Vi är involverade i samhällsviktiga frågor när det kommer till EMC och infrastruktur (el-vägar, solceller, flygplatser…) och vi ansvarar för FMV:s roll som tillsynsmyndighet inom EMC.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Pia Edström, OFR/O  Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Onsite

Vid frågor om tjänsten kontakta rekryterade chef Daniel Tourde på telefon 08-782 4000.

Vid frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig kontakta Sigrid Håkansson på telefon (+46) 736 84 73 08 alternativ sigrid.hakansson@adecco.se

Sista ansökningsdag är 2023–04-03

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-03-14
  • Linköping
  • Borlänge
  • Heltid
Publicerad: 2023-03-21
  • Borlänge
  • Heltid