Snabbfakta

    • Stockholm

Ansök senast: 2022-12-09

Systemingenjör/ Informatiker inom IT- och informationssäkerhet

Publicerad 2022-11-25

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss
Enheten Produktledning & Stödsystem ansvarar för att säkerställa en kostnadseffektiv, fungerande, säker och ändamålsenlig design för alla versioner av FMS 39 Gripen med avseende på de taktiska stödsystemen. Enheten innehar kompetens inom områdena taktiska stödsystem, drift, produktledning och IT- och informationssäkerhet gällande de taktiska stödsystemen. Vi, liksom hela FMV, växer och behöver stärka upp vårt team med en systemingenjör inom IT- och informationssäkerhet som kommer arbeta inom området stödsystem utbildning och flygplan. Vill du vara att leverera materiel och tjänster inom Flygmaterielsystemet FMS 39 Gripen till våra kunder.

Arbetsuppgifter
Som systemingenjör/Informatiker arbetar du med systematiskt informationssäkerhetsarbete i enlighet med de metoder som används för att säkerställa att IT säkerhetspecifikationer uppfylls inom FMV/FM och export kunder. Arbetet innebär även att ingå i arbetsgrupper både inom FMV och externa leverantörer. I arbetet ingår att granska, skapa och utveckla de informationsunderlag som finns inom flygsystemet FMS 39 Gripen.

I arbetet ingår även att medverka i kravställning av IT- och informationssäkerhet underlag, stödja och delta i arbete relaterat till auktorisationsprocessen för IT system, inklusive framtagning av underlag för ackreditering.

Det innebär också att bevaka aktuella lagar och regelverk relaterat till IT- och informationssäkerhet och tillse att regelverken tillämpas i de projekt där planering kopplat till IT- och informationssäkerhet krävs för att skapa rätt underlag. Deltagande och drivande av mötesforum med leverantör och kund i frågor kring IT- och informationssäkerhet både inom FMV och med leverantörer.

Vi söker dig som
Du har examen som Civil – eller högskoleingenjör, Informatiker eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. För att lyckas i rollen behöver du även ha kunskaper inom området IT- och informationssäkerhet, om du även arbetat inom det området är det mycket meriterande.

Vi tror att du har erfarenhet från försvarsmaktens IT-process (ITIL/PM3) och IT-godkännandeprocessen och FMV process för ISD (informationssäkerhetsdeklaration) eller erfarenhet från IT informationssäkerhets processer eller metoder använda i andra länder, men det är inget krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet från försvarsmaktens eller FMVs verksamhet.

Arbetet kräver att du behärskar både svenska och engelska på en hög nivå i tal och skrift. Vi tror att dina kunskaper inom konfigurationsledning och/eller systemutveckling och arbete i projekt kommer hjälpa dig att lyckas i rollen. Erfarenhet av ISO 27000 eller eventuella certifieringar inom IT-säkerhet är ett plus.

För att kunna axla rollen som systemingenjör inom IT- och informationssäkerhet hos oss behöver du ha en problemlösande analysförmåga. Du kommer att ställas inför komplexa frågor och du behöver kunna analysera och bryta ner dem i beståndsdelar för att lösa komplicerade problem. Du behöver vara initiativtagande, ta ansvar för dina uppgifter och själv kunna strukturera upp, planera ditt arbete och driva dina processer vidare. I arbetet kommer du att samverka med medarbetare inom FMV med även inom Försvarsmakten, därför behöver du kunna samarbeta med andra, vara lyhörd och lösa eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Resor i tjänsten kan förekomma.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Gunnar Klintarp på telefon 08-782 4000. Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen hänvisar vi till rekryterare Lina Johansson, Lina.johansson02@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2022-12-09.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur.

Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Liknande jobb:

  • Karlskoga
  • Heltid
  • Lund
  • Heltid
  • Varberg
  • Heltid