Snabbfakta

  • Linköping
  • Malmö
  • Norrköping
  • Solna
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2022-12-12

Systematisk kravhanterare

Publicerad 2022-11-18

Som systematisk kravhanterare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Du kommer att arbeta med systematisk kravhanteringen för utbyggnaden av järnvägens nya stambanesystem. Du kommer att arbeta nära projektledare inom Nya stambanors olika projekt och stödja dem med det löpande kravhanteringsarbetet. Projekten befinner sig i olika skeden från lokalisering till projektering och byggnation. Du bistår med vägledning och säkerställer att projektens kravbild är uppdaterad och att etablerade rutiner och processer följs. Genom ditt arbete bidrar du till ett effektivt genomförande från planering och genomförande till avslut, med resultatet att projektmedlemmarna överlämnar en anläggning enligt ställda krav.

Du kommer att tillhöra en central teknikenhet och framförallt att arbeta med projekt inom Ostlänken och Hässleholm-Lund.

Hos oss blir du en välkommen kollega och inom program Nya stambanor kommer du att möta kompetenta och engagerade kollegor som alla arbetar för Trafikverkets vision om att komma fram smidigt, grönt och tryggt. Hoppas att just du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt samt hållbart transportsystem!

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du noggrann med detaljer och van vid att arbeta med komplex information som du strukturerar och prioriterar på ett sakligt och objektivt sätt. Du är självgående i ditt arbete och har en analytisk problemlösningsförmåga. Eftersom rollen innebär många kontaktytor är det av stor vikt att du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta.

Vi söker dig som

 • har minst högskoleexamen om 180 hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdigt
 • har flera års erfarenhet av systematisk kravhantering
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av kravhantering inom infrastrukturprojekt, t ex järnväg
 • har erfarenhet av verktyget Doors NG eller annat kravhanteringsverktyg

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. Möjliga placeringsorter är Solna, Malmö, Linköping och Norrköping.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via skype och är beräknade att ske under vecka 2.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

#LI-Hybrid. #LI-ÅG1

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Nya Stambanor är du med och skriver historia genom att bygga ny järnväg som möjliggör ökad kapacitet för gods- och persontrafiken mellan knutpunkterna Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi arbetar med helheten - från planering till genomförande och överlämning för drift och underhåll. Du jobbar i stora och komplexa projekt med kunniga kollegor och tillsammans skapar vi nya möjligheter att resa hållbart i Sverige och även ut i Europa.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb:

 • Stockholm
Publicerad: 2022-11-16
 • Stockholm
 • Heltid
Publicerad: 2022-09-30
 • Uppsala