Snabbfakta

  • Sundbyberg
  • Sundsvall
  • Göteborg
  • Luleå

Ansök senast: 2022-12-24

Svenska kraftnät söker Utredningsledare

Publicerad 2022-10-25

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du vara med och definiera framtidens kraftsystem i Sverige? Svenska kraftnät är inne i en expansiv fas präglad av stora investeringar med syfte att bygga ut och förnya Sveriges stamnät för el.

Svenska kraftnät söker nu Utredningsledare som leder arbetet under utredningsfasen i våra anläggningsprojekt. Rollen som utredningsledare är bred och du kommer att arbeta med varierande arbetsuppgifter som placerar dig mitt i den gröna energiomställningen.

Om tjänsten

Du kommer att tillhöra enheten Genomförandeanalys som bland annat ansvarar för att hålla samman och driva utredningar för anläggningsprojekt i det svenska transmissionsnätet. Resultatet ligger till grund för projektering och upphandling av Svenska kraftnäts anläggningsprojekt. Enheten tar även fram underlag för beslutsfattande och tecknande av avtal med nätägare. Idag består enheten av 10 medarbetare samt fem resurskonsulter men kommer att växa framåt och det finns stor möjlighet att vara med och forma arbetssätt och påverka hur enheten ska utvecklas.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg eller på något av våra lokalkontor i Luleå, Sundsvall eller Göteborg. Möjlighet till distansarbete kan finnas del av tid beroende på verksamhetens behov och arbetsuppgifterna.

Tjänsten innebär en del resor inrikes då vi arbetar med projekt i hela Sverige.

Dina arbetsuppgifter

Rollen som utredningsledare innebär att leda ett projektteam av sakkunniga medarbetare samt planera, koordinera och sammanställa arbetet i utredningsfasen.

Exempel på viktiga delar i utredningar är att ta fram stationsutformning, stationsplacering, framkomlighet och hinderanalys för möjliga ledningssträckningar samt identifiera risker med avseende på t.ex. arbetsmiljö och miljöpåverkan.

Du kommer också att ta fram underlag för investeringsbeslut samt tidplan och kalkyl för genomförandet. I arbetet ingår även kontakter med externa parter samt förhandlingar och framtagande av avtal med dessa.

Din bakgrund

Du har gedigen erfarenhet från elkraftbranschen med utredningar/förstudier eller med projektering/teknikkoordinering/projektledning av stationer på regionnätsnivå. Du har en civil- eller högskoleingenjörsexamen, exempelvis inom elkraft, eller har arbetslivserfarenhet som vi bedömer relevant för tjänsten. 

Vidare har du:

 • Mycket god förmåga att kommunicera och att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.
 • Körkort B.

Det är meriterande med god kunskap om det nordiska kraftsystemet samt erfarenhet av utredningar eller projekt inom stationer på transmissionsnätnivå. Det är även meriterande med erfarenhet av utredning eller projekt för ledningar på region- eller transmissionsnätnivå.

Dina personliga egenskaper

Rollen innebär att du kommer ha många kontaktytor både internt och externt, därför söker vi dig som har en god samarbetsförmåga. Du har utvecklat dina ledarskapsförmågor för att skapa engagemang och delaktighet i gruppen för att effektivt nå gemensamma mål. Du är initiativtagande och är tydlig med vad som förväntas av gruppen. Du har flexibilitet i ditt arbetssätt och trivs med att motivera andra samt dig själv i med- och motgång. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med HRM Affärsutveckling. Vill du veta mer, kontakta gärna ansvariga rekryteringskonsulter Lars Anderberg, lars.anderberg@hrmab.se alt. +46 70 579 57 60 samt Lisa Ivemark Schéle, lisa.ivemark.schele@hrmab.se alt. +46 70 238 00 31.

Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 30 november 2022.

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-22
 • Gnosjö
Publicerad: 2022-11-17
 • Piteå
 • Heltid
 • Nässjö
 • Heltid