Snabbfakta

    • Sundbyberg

Ansök senast: 2022-11-08

Svenska kraftnät söker strategiska inköpare, inriktning entreprenadupphandling

Publicerad 2022-09-09

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Svenska kraftnät är inne i en expansiv fas präglad av stora investeringar med syfte att bygga ut och förnya Sveriges stamnät för el.

Inköpsfunktionens uppdrag är att stödja Svenska kraftnäts verksamhet och förändringsresa genom utveckling av ledarskap, kultur, varumärke och verksamhet.

Om tjänsten

Inköpsavdelningen växer och står inför en utvecklingsprocess att optimera inköpsaffären. Avdelningen består idag av ca 25 medarbetare och ett antal konsulter, som arbetar med upphandling av såväl nybyggnation som förvaltning och underhåll av befintliga anläggningar. 

Vi söker nu inköpare med erfarenhet och intresse för entreprenadupphandling till våra enheter. 

I rollen som inköpare med fokus på entreprenaduppdrag, kommer du att ansvara för hela upphandlingsprocessen. Processen innebär att sätta upp en upphandlingsstrategi, besluta om aktuella affärsmodeller, affärspaketera, ta fram förfrågningsunderlag, utvärdera underlag, ta ansvar i förhandlingar och projektleda processen fram till avtal är på plats. Ledtiderna varierar men är vanligen på mellan 6-9 månader för våra projekt. 

Upphandlingar på Svenska kraftnät genomförs enligt LUF, Lagen om offentlig upphandling inom försörjningssektorerna. 

Resor kan förekomma men inte på regelbunden basis.

Tjänsterna är en tillsvidareanställning på heltid, placerad på Svenska kraftnäts huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter

Rollen innebär ett tvärfunktionellt och nära samarbete med den interna beställaren, projektledaren för projektet, teknikspecialister, ansvarig för hållbarhetsfrågor samt juridiska rådgivare. Som inköpare driver du upphandlingsprocessen i de projekt du ansvarar över. Du arbetar närmast dina projektgrupper, men har även stöd hos dina inköpskollegor. Du förväntas bidra till det strategiska kategoristyrningsarbetet genom att stödja kategoriansvarig.

Din bakgrund

Vi söker dig med relevant utbildning för tjänsten -  Civilingenjör, civilekonom, jurist eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, som vi bedömer likvärdig.

 Vidare har du:

  • Minst tre års affärserfarenhet från strategiskt inköp, försäljning, produktledning, projektledning eller liknande.
  • Entreprenader och hur man driver entreprenadprojekt och därmed AB, ABT och avtal
  • LUF/LOU
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Vi ser gärna att du även har erfarenhet av:

  • Samverkansentreprenad
  • Elbranschen/kraftbranschen och då inom ledningar/stationer från industrier eller entreprenörer.

Dina personliga egenskaper

Du är relationsskapande och har hög samarbetsförmåga, rollen innebär en nyckelposition med många kontaktytor internt och externt. Du är lyhörd inför beställaren samt använder din profession genom att hålla samman upphandlingsprocessen. Du lägger vikt vid och har förståelse för regelverk och säkerhetsaspekter som Svenska kraftnät arbetar efter.

Du agerar affärsmässigt i dina beslut och i din rådgivning till beställaren. Du kommer i projekten arbeta självständigt och det ligger under ditt ansvar att nå uppsatta mål och leverera till organisationen och de beställare du samarbetar med. Om du har lätt att se till helheten, kommer du vara rätt person på rätt plats i denna roll.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande enhetschefer Nicoleta Teunis, nicoleta.teunis@svk.se eller Magnus Rubertson, magnus.rubertson@svk.se, alternativt Rekryterare Lennart Jansson, e-post: lennart.jansson@svk.se.
Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010 475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 9 oktober 2022. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.