Ansök senast: 2022-11-15

Svenska kraftnät söker projektledare till HVDC-, FACTS och GIS-projekt

Publicerad 2022-09-16

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet?

Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta som projektledare i våra kommande stationsprojekt för att uppföra HVDC-, seriekompenserings- och STATCOM-anläggningar samt anläggningar med gasisolerade ställverk (GIS). Även andra typer av anläggningsprojekt kan komma att bli aktuella.

Om tjänsten

Svenska kraftnät är inne i en expansiv fas präglad av stora investeringar med syfte att bygga ut och förnya Sveriges transmissionsnät för el.

Vi bygger ut stamnätet för att möta framtidens energibehov och utvecklar vårt samarbete med övriga Europa. Till vår enhet FACTS, HVDC och GIS söker vi nu en nyfiken och teknikintresserad projektledare att leda genomförandet för några av våra stationsprojekt.

Enhetens uppdrag är att säkerställa framdriften av tekniskt komplexa investeringsprojekt, såsom HVDC-, FACTS- och GIS-anläggningar. Vi sätter högt fokus på att arbetet drivs med hög personsäkerhet, kvalitet, effektivitet och låg miljöpåverkan. Enheten behöver expandera då vi ser en tillväxt och ökning av dessa typer av investeringar.

Tjänsten är tillsvidare och stationeringsort är på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Alternativ stationering på något av våra lokalkontor i Sundsvall, Göteborg, Halmstad, Sollefteå eller Luleå kan i samråd med rekryterande chef överenskommas. Tjänsten innebär inrikes och ibland även utrikes resor.

Dina arbetsuppgifter

Som projektledare för stationsprojekt kommer du att planera och genomföra investeringsprojekt för våra stationsanläggningar, framförallt HVDC-, FACTS- och GISanläggningar. Arbetet består av att tillsammans med projektgruppen planera projektgenomförandet, ta fram förfrågningsunderlag, utvärdera anbud, upphandla och förhandla samt tillsammans med kontrakterade entreprenörer, vilka uppför anläggningen, genomföra beslutat projekt.

Du som projektledare ansvarar för projektets tid, kostnad och resultat och du företräder Svenska Kraftnät som beställare och som byggherre.

I det dagliga arbetet kommer du att leda projektgruppen inom projektets olika faser. Under planeringsfasen av projektet är du ytterst ansvarig för framtagning av förfrågningsunderlag och samordning av de tekniska delarna i förfrågningsunderlaget och därmed ansvar du för att säkerställa att funktionskraven är tydliga att lämna anbud på. I rollen ingår också att samordna projektet mot andra angränsande projekt och intressenter. Under genomförandet av projektet läggs stor tyngd vid uppföljning och kontroll av entreprenörens arbete på site, arbetsmiljö, miljö, tidplan, ekonomi och kvalitet.

I tjänsten ingår deltagande i organisationens verksamhetsutveckling, där du med din erfarenhet kommer att bidra.

I rollen som projektledare kommer du ha arbetsmiljödelegering och elsäkerhetsdelegering.

Din bakgrund

Du har högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Du har minst sju års relevant arbetslivserfarenhet inom el/energibranschen, varav minst två års arbetslivserfarenhet av HVDC, FACTS och GIS eller liknande anläggningar.

Vidare har du:

  • Erfarenhet av arbetsledning genom att arbeta som projektledare, delprojektledare, teknikansvarig eller likande.
  • God förståelse och intresse för riskhantering och tidsplanering.
  • B-körkort, då arbetet förutsätter att du kan ta dig till anläggningsprojekten.

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att projektleda elkraftprojekt med budget- och arbetsmiljöansvar.
  • Goda kunskaper inom entreprenadjuridik samt förhandlingsvana och erfarenhet av kontraktshanteringens olika faser (från upphandling till slutleverans)
  • Erfarenhet av stationsprojekt i tidiga skeden, exempelvis projektering eller utredningar.

Dina personliga egenskaper

För att lyckas i rollen krävs att du är mål- och resultatorienterad, kommunikativ samt har lätt för att samarbeta med andra då du har nära kontakt med både interna och externa samarbetspartners.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Svenska kraftnät med Hunter & Tailor. Om du tycker tjänsten låter intressant och/eller har någon fråga är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Gabriella Nelléus, tlf nr. 0704–227 396 gabriella.nelleus@huntertailor.com.

Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010 475 84 68.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 16 oktober 2022. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-07-13
  • Göteborg
  • Västerås
  • Heltid
Publicerad: 2022-09-15
  • Lund