Snabbfakta

  • Sundbyberg
  • Luleå
  • Sundsvall
  • Göteborg

Ansök senast: 2023-04-23

Svenska kraftnät söker projektledare för tillstånd och samråd

Publicerad 2023-02-22

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du vara med och definiera framtidens kraftsystem i Sverige? Svenska kraftnät är inne i en expansiv fas präglad av stora investeringar med syfte att bygga ut och förnya Sveriges transmissionsnät för el.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta som projektledare för delprojekt tillstånd och samråd. Du kommer att vara en viktig del i varje steg; från projektstart till driftsättning av nya ledningar och stationer och du har det övergripande ansvaret för koncessionsansökan och tillståndsfrågor.

 

Om tjänsten

Den här rollen passar dig som trivs med att självständigt driva dina ansvarsområden i stora komplexa infrastrukturprojekt. Du trivs i en roll där du förväntas ta beslut samt driva arbetet framåt tillsammans med övriga projektmedlemmar och konsulter. Inom Svenska kraftnät har vi ett gemensamma arbetssätt där alla är delaktiga i utvecklingen av verksamheten. Vi arbetar genom ett integrerat och tvärfunktionellt samarbete som kännetecknas av hög kollektiv förmåga och tillit till varandra.

Du kommer att tillhöra enheten Tillstånd Samråd som består av 10 personer som samarbetar nära varandra i en kultur som präglas av ett öppet förhållningssätt inför både uppgift och kollegor. Enheten Tillstånd Samråd är en del av avdelningen Samhällsbyggnad som idag har cirka 50 medarbetare och arbetar med mark- och tillståndsrelaterade frågor. Avdelningen ansvarar för Svenska kraftnäts utbyggnads- och reinvesteringsprojekt och arbetar med framkomlighet i tidig fas och tillstånd och markåtkomst i projektfas.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad på något av våra kontor i Sundbyberg, Luleå, Sundsvall eller Göteborg. Tjänsteresor inrikes förekommer. Möjlighet till distansarbete upp till 50%.

 

Dina arbetsuppgifter

Som projektledare för delprojekt Tillstånd Samråd leder, styr och ansvarar du för tillståndsarbetet inom de projekt du tilldelas. Du rapporterar till projektledare och enhetschef och kommer att vara en del av Svenska kraftnäts projektgrupp.

Du ansvarar för samrådsprocessen och att ta fram miljökonsekvensbeskrivningar och koncessionsansökan. Du driver processen med framtagande av alternativ och sträckning till samrådsunderlaget, tillståndshandlingar, löpande tillståndsarbete inom pågående tillståndsprövningar och sammanställer ansökningar för tillstånden samt att genomföra och leda möten med tillsynsmyndigheter. Du ansvarar för dialogen med myndigheter som länsstyrelser, kommuner, Energimarknadsinspektionen med flera. 

Du ansvarar även för att identifiera och värdera tillståndsrisker som äventyrar tid, kostnader och kvalitet i samråd med projektledare. Vidare ser du till att arbetet med tillstånd, anmälningar och dispenser med fler genomförs enligt projektplan avseende tid, kostnad och resultat samt i enlighet med Svenska kraftnäts projektmodell.

I arbetsuppgifterna ingår även att:

 • upphandla, leda och följa upp konsulter inom delprojektet på ett effektivt sätt, samt kvalitetssäkra leveranserna utifrån tid, kostnad och kvalitet
 • kontinuerligt delta och bidra i verksamhetsutveckling inom enhetens ansvarsområden  

 

Din bakgrund

Du har en akademisk examen inom juridik, miljö, naturvetenskap, lantmäteri, samhällsbyggnad eller motsvarande relevant utbildning. Vidare har du:

 • erfarenhet av koncessionsprövnings- och/eller tillståndsarbete inom planering eller byggande
 • erfarenhet av miljöbalken samt plan- och bygglagen
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av infrastrukturprojekt samt erfarenhet från energibranschen. Det är fördelaktigt om du har erfarenhet av att leda och styra konsulter i komplexa projektmiljöer. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetet på eller i nära samverkan med relevanta myndigheter såsom Länsstyrelsen, Energimarknadsinspektionen eller andra sektorsmyndigheter och att du innehar B-körkort.

 

Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, då det i rollen är centralt att samverka med olika kontaktytor. Som delprojektledare driver du ofta flera projekt parallellt, därav krävs det att du har en god förmåga att skapa struktur för att vidare skapa resultat. Du är van att löpande prioritera bland dina arbetsuppgifter och arbetar självständigt och effektivt mot uppsatta mål.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Avancos. Vill du veta mer, kontakta gärna rekryteringskonsult Sophie Berg, tel. nr. 0704 04 56 44 eller via e-post sophie.berg@avancos.se. Rekryterande chef är Ingela Lindqvist, tel. 010-350 92 47.  Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 22 mars 2023. Vi behandlar ansökningar löpande.

 

 

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-03-08
 • Västerås
 • Heltid
 • Västerås
 • Heltid