Ansök senast: 2021-08-12

Svenska kraftnät söker Programledare till anläggningsinvesteringar

Publicerad 2021-06-13

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi bygger ut stamnätet för att möta framtidens energibehov och
utvecklar vårt samarbete med övriga Europa.

Till vår avdelning Programledning söker vi nu en Programledare att leda genomförandet av något av våra anläggningsprogram. Avdelningens uppdrag är att säkerställa framdriften av anläggningsportföljen. Vi sätter högt fokus på att arbetet drivs med hög personsäkerhet, kvalitet, effektivitet och låg miljöpåverkan. Tjänsten innebär inrikes och utrikes resor.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Om tjänsten

I rollen kommer du att vara programledare för något av våra program i anläggningsverksamheten, alternativt leda något av våra mera komplexa projekt. Arbetet består i huvudsak av att leda, organisera och rapportera aktuellt program/ projekt till ansvarig styrgrupp. Ditt ansvar omfattar att följa anvisningar och riktlinjer för projektverksamheten, men du bidrar även till dess utveckling genom att delta i verksamhetsutveckling. Du företräder Svenska kraftnät som beställare, vilket innebär att du ytterst ansvarar för tid, kostnad och resultat samt att du kan inneha rollen som ombud för stora entreprenadkontrakt.

Det ingår även i tjänsten att delta i linjeorganisationens verksamhetsutveckling.

Dina arbetsuppgifter

I denna tjänst rapporterar du till Head of Program Management.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer innefatta:

 • Organisera och utveckla programverksamheten eller projekt.
 • Ytterst ansvar för att tid, kostnad och kvalitet följs inom program eller projekt.
 • Rapportera till programstyrgruppen, styrgrupp eller programledning.
 • Vara ytterst ansvarig för att intern och extern kommunikation inom program och/eller projekt.
 • Ansvara för att arbetet inom programmet och/eller projektet följer uppsatta anvisningar och riktlinjer.
 • Vara ombud för stora entreprenadkontrakt och representera Svenska kraftnät externt och internationellt.

Din bakgrund

Vi söker en kandidat med akademisk eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare har du minst tio års relevant arbetslivserfarenhet, varav minst fem års dokumenterad erfarenhet av att leda komplexa projekt eller organisationer med budget- och arbetsmiljöansvar.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av:

 • Arbete med projektering, upphandling och/eller genomförande av stations- och ledningsprojekt.
 • Certifiering inom projektledning, t.ex. PMP, IPMA.
 • Linjechefserfarenhet med eget personalansvar.

Dina personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. För att lyckas i rollen krävs att du ser helhetsperspektivet, är mål- och resultatorienterad samt har lätt för att samarbeta med andra då du har nära kontakt med både interna och externa samarbetspartners.

Vi söker dig som har stor erfarenhet av att leda och engagera en projektorganisation. Vi tror att ditt ledarskap präglas av dialog och delaktighet och att du är en proaktiv ledare som genomför nödvändiga förändringar. Du har förmåga att fatta beslut, delegera och följa upp. Vidare är du tydlig i din kommunikation och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska, då det i rollen ingår att representera Svenska kraftnät både nationellt och internationellt.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med HRM Affärsutveckling. Vill du veta mer, kontakta gärna ansvariga rekryteringskonsulter Lars Anderberg, lars.anderberg@hrmab.se alt. +46 70-579 57 60 samt Albert Lundgren, albert.lundgren@hrmab.se alt. +46 70-236 36 99.

Fackliga representanter är Emma Thornberg , SACO, och Mikael Wallin, ST. Du når oss via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 20e juni 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

 

 

Liknande jobb

Publicerad: 2021-05-24
 • Ludvika
 • Heltid
Publicerad: 2021-05-31
 • Avesta
 • Heltid
Publicerad: 2021-05-30
 • Stockholm
 • Heltid