Snabbfakta

  • Sundbyberg

Ansök senast: 2023-04-17

Svenska kraftnät söker Enhetschef Projektledning Reinvestering AC stationer

Publicerad 2023-02-16

Vill du arbeta i en spännande och mycket utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi söker en skicklig och driven ledare som kan leda och utveckla vår projektverksamhet inom ramen för Svenska kraftnäts ansvar.

Om tjänsten

Som enhetschef ansvarar du för enheten Projektledning Reinvestering AC stationer. Enheten ansvarar för projektledningsfunktionen i Reinvesteringsprojekt för luftisolerade AC stationer och bidrar med projektledningskompetens i förbereda- samt genomförande-fasen.

Enheten Projektledning Reinvestering AC stationer ingår i Avdelning Stationsprojekt inom Division Nät som har en övergripande uppgift att driva stationsprojekt från beställning till färdig anläggning.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter

Ansvar för enheten Projektledning Reinvestering AC stationer och där vidareutveckla enhetens verksamhet och kompetens inom projektledning av AC stationer för Reinvesteringsprojekt på Svenska kraftnät. Rollen innebär en stor del nätverkande och samarbete med andra enheter och funktioner. Verksamhetsutveckling och strategiarbete ingår som en viktig del i rollen då nya arbetssätt och fokus på ledtidsförkortning och effektivisering krävs för att hantera den höga tillväxttakten.

Rollen kräver att du kan ta ett stort eget ansvar för att driva frågor och samverka proaktivt med andra enheter och avdelningar på verket. 

Dina arbetsuppgifter som enhetschef för Projektledning Reinvestering AC stationer:

 • Personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för ett team på ca 10 anställda och 20 resurskonsulter.
 • Ansvar för att utveckla enhetens uppdrag samt nödvändiga processer och rutiner för att möjliggöra effektiva projektleveranser med kortare ledtider. 
 • Nära samarbete med produktledare, programledare & beställarfunktion.

Din bakgrund

Du har en ingenjörsexamen inom elektroteknik, energiteknik, maskinteknik eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig. Vidare har du:

 • Minst fem års erfarenhet som ledare (projektledare eller chef) i en organisation som bedriver projektverksamhet inom infrastruktur
 • Erfarenhet av att coacha och utveckla projektledare
 • Chefserfarenhet med personalansvar samt resultatansvar
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

 Vi ser det som meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att leda komplexa stationsprojekt i internationell miljö
 • Kompetens och arbetslivserfarenhet inom förändringsledning
 • Certifiering inom projektledning
 • Goda kunskaper i entreprenadjuridik (ABT/AB)

Dina personliga egenskaper

Du är en trygg och erfaren ledare som har god förmåga att se till helheten, kunna skapa engagemang och delaktighet. Du är van vid att samarbeta med tekniska experter, känner dig bekväm med att leda ledare. Du har förmåga att självständigt fatta beslut, ta initiativ och gillar komplexa frågeställningar som inte har färdiga svar. Rollen innebär ett arbete som sker i samverkan med andra enheter, organisationer och myndigheter varvid god nätverks- och samarbetsförmåga är central, samt en hög grad av social kompetens, kommunikativ förmåga och samhällsengagemang. Vår bästa kandidat är mål- och resultatorienterad.

För rollen krävs även en förmåga att ha ett övergripande perspektiv, förstå helheten och komplexa samband inom områden relaterat till energibranschen, elmarknaden och politiken.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Tester kommer att genomföras under rekryteringsprocessen.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna Camilla Älvegran, 010-475 88 64, alternativt Sofia Enoksson, tel. 010-475 97 73. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 10 mars.

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-03-21
 • Östersund
 • Heltid
 • Forsmark
Publicerad: 2023-03-20
 • Stockholm