Kategorier:

  • Elektroteknik
  • Elkraft och energi

Ansök senast: 2021-03-25

Svenska kraftnät söker en underhållsingenjör elanläggning/ elnät

Publicerad 2021-01-24

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet och ha ansvar för tekniskt underhåll av elkraftsanläggningar inom HVDC?

Vi erbjuder dig ett spännande och varierat arbete med goda möjligheter att påverka din arbetssituation och du arbetar både i kontorsmiljö och i våra anläggningar. 

Svenska kraftnät söker nu underhållsingejör elanläggningar & elnät. Du kommer att vara hemstationerad i valfri ort i syd-västra Sverige från Jönköping, Borås, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Malmö, Kalmar, Västervik mm.

Om tjänsten

Som underhållsingenjör för våra anläggningar blir du en del av en verksamhet som både underhåller, bygger elanläggningar och elnät. Tjänsten tillhör enheten stationsunderhåll som ansvarar för den operativa förvaltningen av Svenska kraftnäts stationer och har en viktig del i målsättningen mot en förvaltning i världsklass år 2025.

Svenska kraftnät är en stor beställare av förebyggande och avhjälpande underhåll till transmissionsnätets stationer i hela Sverige. Underhållet planeras och följs upp av underhållsingenjörer, som är uppdelade i underhållsområden.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som underhållsingenjör kommer du främst att ansvara för förvaltning och underhåll av våra HVDC stationsanläggningar. Det innebär planering och budgetering av förebyggande och avhjälpande underhåll för dessa anläggningar. Du agerar beställare av underhållsarbeten som utförs av drift- och underhållsentreprenörer samt följer upp kvaliteten på entreprenörernas arbete där HMSK-arbetet är en viktig del. Du besöker dina anläggningar regelbundet och har god kännedom om projekt och arbeten som pågår i dem. Underhållsplaner och uppföljning tillsammans med andra länders parter ingår i arbetet.

Svenska kraftnät genomgår en period av kraftig utbyggnad och i din roll ges du också möjlighet att i referensgrupper påverka pågående större stationsprojekt samt att stödja utredningar kring utbyte av utrustning i dina stationsanläggningar. Bemanning av funktionen vakthavande reparationsberedskap kan eventuellt bli aktuellt. Det innebär bland annat att du stöttar Svenska kraftnäts driftcentral genom att agera som en länk mellan driftavdelningen och våra underhållsentreprenörer.

Din bakgrund

Tjänsten har följande skallkrav:

Du ska ha examen inom elutbildning på minst gymnasienivå eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som myndigheten anser lämplig.

Vidare har du flerårig erfarenhet av:

  • Underhåll av högspänningsstationer och allmänt god teknisk förståelse för en högspänningsstations olika teknikområden.
  • Budget och ekonomisk uppföljning

Du talar och skriver svenska flytande och engelska med god förståelse.

B-körkort 

Meriterande:

  • Vi ser gärna att du har specialistkompetens inom något teknikområde.
  • Erfarenhet av arbete med HVDC.

Dina personliga egenskaper

Du tar ansvar och leder dina arbetsuppgifter då befattningen innebär stor del självständigt arbete. Då befattningen innebär många kontaktytor i organisationen och med leverantörer så är det av stor vikt att du har lätt för att samarbeta och skapa nya goda relationer. Vår bästa kandidat använder gott omdöme och skapar långsiktigt förtroende.

Vi ser också att du är mål- och resultatorienterad eftersom du kommer att arbeta som beställare av förebyggande och avhjälpande underhåll till transmissionsnätets stationer. Du är problemlösningsorienterad och initiativrik då det är viktigt att planera och strukturera för att sätta igång aktiviteter och uppnå resultat. Och vid hinder hitta nya vägar för att nå målen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Camilla Rydja, tel. nr. 010-475 88 53 alternativt HR-partner Eva Häger tel. nr. 010-475 97 53. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 24 januari 2021.

Liknande jobb

Publicerad: 2021-01-12
  • Västerås
  • Heltid