Kategorier:

  • Elkraft och energi
  • Samhällsbyggnad

Ansök senast: 2021-07-17

Svenska kraftnät söker en Kontrollanläggningsingenjör inom anläggningsförvaltning

Publicerad 2021-05-18

Vill du arbeta i en föränderlig och utvecklande miljö där du bidrar med din kompetens och blir en viktig länk i arbetet för att hela Sverige lyser? Sök då tjänsten som kontrollanläggningsingenjör inom anläggningsförvaltning på Svenska kraftnät.

Tjänsten har flexibel placering med möjlighet att placeras på vårt huvudkontor i Sundbyberg eller våra lokalkontor i Sundsvall, Sollefteå.

Om tjänsten

Svenska kraftnät söker nu dig som drivs av ett stort teknikintresse, har god kunskap om kontrollanläggningar och som vill använda och utveckla den kompetensen ytterligare. Du kommer att tillhöra enheten kontrollanläggningar som för närvarande består av 18 personer och vars främsta uppgift är att stödja förvaltningsverksamheten inom Svenska kraftnät med teknisk kompetens samt vara en tydlig kravställare på den tekniska utformningen av våra anläggningar. Nu kommer vi förstärka enheten med två nya tjänster som kommer arbeta mot vår förvaltningsorganisation.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Kontrollanläggningsingenjör anläggningsförvaltning kommer du främst att ansvara för kontrollanläggningsfrågor mot anläggningsförvaltningen och kommer vara del av Svenska kraftnäts förvaltningsorganisation. Du deltar vid förvaltningsåtgärder och granskar vår underhållsentreprenörs konstruktioner och dokumentation samt ansvarar för att anläggningarna förvaltas enligt våra tekniska riktlinjer inom kontrollanläggningen. Du medverkar även i arbetet med att ta fram nya tekniska riktlinjer. Du är Svenska kraftnäts representant för kravställning på kontrollanläggningen när anslutande parter gör åtgärder samt kommer vara delaktig i anläggningsprojektens FAT och SAT.

Du kommer att få möjligheten att utvecklas tillsammans med några av de mest erfarna kollegorna inom kontrollanläggning och reläskydd som finns i branschen.

Din bakgrund

Du ska ha examen inom Civilingenjör eller högskoleingenjör inom elkraft eller på annat sätt förvärvade kunskaper motsvarande detta.

  • Vidare har du erfarenhet av:
  • Flera års erfarenhet av att arbeta med kontrollanläggningar för transmissionsnät på 130–400 kV eller vattenkraftstationer(>40 MW produktion/station)
  • Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har god erfarenhet att ha arbetat med förvaltning mot transmissionsnätet samt kunskap inom reläskyddssystem, kontrollutrustningar, fjärrkontroll, automatiker, hjälpkraftsystem för transmissionsnät.

Dina personliga egenskaper

För att lyckas i rollen söker vi dig som kan arbeta självständigt och trivs med det. Du känner dig bekväm med att fatta egna beslut och är lösningsfokuserad. Då detta är en roll med många varierande kontaktytor behöver du också har lätt för att kunna kommunicera med olika målgrupper, både i tal och i skrift och vi ser att du har lätt för att samarbeta med andra och bygga goda relationer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Resor inom, men även utanför Sverige, ingår som en naturlig del i arbetet. Körkort är ett krav.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Avancos. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Christopher Hager, tel. nr 0700 94 74 94, christopher.hager@avancos.se. Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 21 maj 2021.

Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.