Snabbfakta

    • Sundbyberg

Ansök senast: 2023-01-17

Svenska kraftnät söker Eldriftledare

Publicerad 2022-11-18

Vill du arbeta med en av samhällets viktigaste infrastrukturer? Svenska kraftnät har i uppdrag att utveckla och förvalta Sveriges transmissionsnät för el. I våra kontrollrum styr och övervakar vi landets elsystem dygnet runt. På Svenska kraftnät blir du del av en organisation där varje medarbetare drivs av ansvarskänsla.

Om tjänsten

Till enheten Nätdrift Syd söker vi nu en Eldriftledare. Du kommer arbeta på enheten som i dagsläget består av ett tjugotal medarbetare inklusive Driftingenjörer och Enhetschef. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Skiftarbete på oregelbundna tider, jourtjänst på plats och beredskap i hemmet ingår. Resor och arbete på annan ort förekommer till viss del och därför kräver tjänsten att du har B-körkort.

Dina arbetsuppgifter

Som Eldriftledare ingår du i ett team som ansvarar för driften av det svenska transmissionsnätet. Du kommer samarbeta med andra funktioner och självständigt arbeta med spänningsreglering, driftövervakning och verka som Eldriftledare vid elektriska arbeten och kopplingar samt avhjälpa störningar i nätet. Arbetet i kontrollrummet utgör en central del i den svenska och nordiska elförsörjningen och innebär att du kommer att ha ett brett kontaktnät på både nationell och internationell nivå.

Majoriteten av din arbetstid är förlagd till kontrollrummet, men en del av tjänsten innefattar även kontorstid där arbetsuppgifterna består av bland annat egen utveckling, utbildningar och övningar, skriva driftordrar, upprätta driftinstruktioner och driftanvisningar samt agera verksamhetsstöd/användarrepresentant för stödsystem och användarforum. Du kommer även erbjudas möjligheten att delta i projekt och verksamhetsutveckling.

Du kommer att få en intern introduktionsutbildning med teori och praktik under ca 6 månader. Utbildningen är förlagd till vårt huvudkontor i Sundbyberg samt till viss del ute på stationsanläggningar.

Din bakgrund

Du har en elteknisk utbildning från högskola, YH-utbildning, elkrafttekniskt gymnasium med påbyggnad eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt som Svenska kraftnät bedömer som likvärdig. Vidare har du god kommunikativ förmåga att kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Tjänsten kräver att du har B-körkort.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från elkraftbranschen, arbetat med driftövervakning samt skiftarbete.

Dina personliga egenskaper

I kontrollrummet krävs att du är strukturerad och kan organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du har förmågan att behålla lugnet i stundtals stressiga situationer och kan fokusera på rätt saker. Du är bra på att prioritera och hantera komplexa situationer. Som person är du tydlig, kommunikativ och säkerställer att budskap och förväntningar är klara för alla berörda parter. Vi ser att du har ett positivt förhållningssätt och en god samarbetsförmåga där du arbetar bra med andra människor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontaktpersoner i den här rekryteringen är rekryterande chef Magnus Andersson och rekryterare Linda Mattsson. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010- 475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss lättast via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 8 december 2022. Vi behandlar ansökningar efter avslutad annonsering.

 

 

Liknande jobb: