Ansök senast: 2022-11-18

Svenska kraftnät söker dig som vill jobba med departementskontakter

Publicerad 2022-09-19

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet?

Svenska kraftnät förvaltar och bygger ut stamnätet i Sverige och är en av de viktigaste aktörerna i genomförandet av energiomställningen. Som departementskontakt  erbjuds du en mycket spännande roll där du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. 

Om tjänsten

Som departementskontakt rapporterar du till chefen för Rättsavdelningen, som också är verkets chefsjurist. Totalt har avdelningen idag 25 anställda. Avdelningen är under stark expansion och det kommer att rekryteras ytterligare ca 15 personer  inom ett år.

Departementskontaktsfunktionen arbetar direkt mot Generaldirektören tillsammans med befintlig senior rådgivare till Generaldirektören. Som departementskontakt är du myndighetens kanal gentemot Regeringskansliet och har daglig kontakt med Regeringskansliet.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg och möjlighet till hemarbete finns i viss utsträckning, utifrån verksamhetens behov.

Dina arbetsuppgifter

Frågor som hanteras inom ramen för funktionen spänner över hela myndighetens verksamhet och kräver ofta snabb hantering. Funktionen förbereder, och ibland även deltar i, löpande möten som myndighetens ledning har med Regeringskansliet.

I rollen ingår även att arbeta med styrande dokument, översyn och modeller för efterlevnadskontroll som stöd till verkets compliance officer.

Denna del av arbetsuppgifterna innebär även att man arbetar med system och efterlevnadskontroll för verkets styrande dokument, reglerna för den statliga värdegrunden och statstjänstemannarollen, exempelvis frågor om antikorruption och jäv.

En viss del av arbetet innebär även att utbilda verksamheten i frågor inom detta område.

Din bakgrund

Du ska ha relevant akademisk examen såsom statsvetare, ekonom eller jurist eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Vidare har du:

  • Erfarenhet av arbete på myndighet eller departement i minst 5 år
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Vi ser gärna att du även har;

  • Goda erfarenheter av samarbete mellan offentliga organ och mellan
    offentliga och privata organ
  • Erfarenhet av att arbeta med energifrågor
  • Erfarenhet av arbete med styrelser
  • Erfarenhet av compliance-arbete

Dina personliga egenskaper

För att vara framgångsrik i rollen som departementskontakt hos Svenska kraftnät krävs att du är ansvarstagande och har förmåga att självständigt driva de frågor och ärenden du ansvarar för framåt, men samtidigt att du har mycket hög integritet.

Det sistnämnda är inte minst viktigt då du kommer att komma i kontakt med mycket känsliga uppgifter.

Vidare är du prestigelös och har lätt för och tycker om att bygga relationer och skapa goda samarbeten.
Du har även lätt för att och anpassa dig till ändrade omständigheter och du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt men med bibehållen struktur och noggrannhet i ditt sätt att arbeta.

Du ser möjligheterna i förändringar och förstår vårt uppdrag, vår strategi och vår verksamhet och kan genom ditt arbete bidra till att utveckla den.

Sist men inte minst är det mycket viktigt att du kan hantera ett stort antal komplexa arbetsuppgifter simultant och samtidigt behålla lugnet.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Jessica Karlberg-Lagrelius, tel. nr. 072-502 27 88 alternativt ansvarig rekryterare Lennart Jansson, tel. nr. 010-350 91 49. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010 475 84 68.

Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 9 oktober 2022. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

 

 

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-09-06
  • Lund
Publicerad: 2022-09-09
  • Eskilstuna