Snabbfakta

  • Sundbyberg

Ansök senast: 2022-10-21

Svenska kraftnät söker DevOps-tekniker

Publicerad 2022-08-22

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Svenska kraftnät söker nu dig som vill jobba med ny teknik och vara med och utforma ett nytt team.

Det händer mycket hos Svenska Kraftnät och IT är en viktig förutsättning för vår kärnverksamhet. Ett stort antal nya IT-system kommer att utvecklas under de närmaste åren. Dessa ska fungera i symbios med, och till viss del ersätta befintliga IT-lösningar, vill du vara med på den utvecklingen? 

Om tjänsten

Svenska kraftnät befinner sig i kärnan av energiomställningen i Sverige, att möta efterfrågan på förnybar el i ett allt mer elektrifierat samhälle är en del av vårt viktiga arbete. Svenska kraftnät arbetar för ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart samhälle genom en trygg elförsörjning nu och för framtida generationer. En viktig del i denna resa är att bygga upp och förstärka vår egen förmåga kring IT-systemutveckling. Viktiga beståndsdelar i det arbetet är bl.a. införandet av DevOps, CI/CD med hjälp av Azure DevOps Server och en OpenShift-plattform. Vi söker nu ytterligare en DevOps-tekniker till ett nybildat team.

Som DevOps-tekniker tillhör du enheten IT-Systemutveckling och arbetar bl.a. med utveckling och förvaltning av våra egenutvecklade applikationer. En uppgift för enheten framöver är att fortsätta bygga upp förmåga och kompetens inom systemutvecklingsområdet – ett arbete som du kommer att delta i. Här blir du en viktig del i att, tillsammans med teamet, utforma riktlinjer och ramverk för vår bästa väg framåt. 

Tjänsten är tillsvidare och placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Du har även möjlighet att förlägga delar av ditt arbete på distans.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som DevOps-tekniker kommer du främst att ansvara för Svenska kraftnäts OpenShift plattform. 

Tjänsten kommer att innefatta: 

 • Drift, underhåll och vidareutveckling av OpenShift plattformen
 • Implementera och konfigurera nya miljöer och tjänster i plattformen
 • Drift, underhåll och vidareutveckling av Svenska kraftnäts CI/CD-system och övriga stödsystem för systemutveckling

Du kommer att få möjligheten att utvecklas inom ovanstående område och utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen.

Din bakgrund

Du har utbildning från högskola eller universitet inom datasystemvetenskap, systemutveckling eller liknande, alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Vidare har du:

 • Kunskap och erfarenhet av Linux
 • Kunskap och erfarenhet av automation och konfiguration i te.x. Ansible, bash, Powershell, Helm
 • Kunskap och erfarenhet av drift av IT-infrastruktur
 • Kunskap och erfarenhet av Agila arbetssätt och metoder
 • Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift

Vi ser gärna att du har erfarenhet av: 

 • Datalager t ex Postgresql, MS SQL-server och Kafka
 • Erfarenhet och kompetens om loggning och övervakning t ex med ELK eller Prometheus och Graphana
 • CI/CD, pipelines och versionshantering med Git
 • Docker och Kubernetes

Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som har god kommunikations- och analysförmåga, är tydlig och strukturerad i tal och skrift. Det är viktigt att du är pragmatisk i ditt förhållningssätt när det kommer till utveckling och förstår att det ibland krävs flera steg för att nå målet. Ödmjukhet och prestigelöshet är egenskaper vi också värderar högt. Din förmåga att lyssna och ta in nya idéer samt en beslutsamhet i att följa upp de ramverk och standarder som är fastställda är andra viktiga egenskaper. Tillsammans bildar dessa egenskaper grunden för ett gott samarbete som är A och O för hur vi arbetar inom teamet. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna Svenska kraftnäts samarbetspartner för denna roll, Ottilia Liljeberg på Boxhill Recruitment, tel. nr. 073-501 19 58 alternativt ottilia.liljeberg@bhill.se. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 Mikael Hedenheim, ST, tel. 010 475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 17 oktober 2022. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

 

 

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-08-12
 • Göteborg
Publicerad: 2022-09-16
 • Stockholm
 • Heltid