Snabbfakta

  • Sundbyberg
  • Sundsvall
  • Göteborg
  • Luleå

Ansök senast: 2023-01-03

Svenska kraftnät söker delprojektledare Markåtkomst

Publicerad 2022-11-04

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du vara med och definiera framtidens kraftsystem i Sverige? Svenska kraftnät är inne i en expansiv fas präglad av stora investeringar med syfte att bygga ut och förnya Sveriges stamnät för el.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta som delprojektledare inom markåtkomst. Du kommer att vara en viktig del och ha det övergripande ansvaret för markåtkomstfrågor inom utbyggnads- och förvaltningsprojekt i hela Sverige.

Om tjänsten

Den här rollen passar dig som trivs med att självständigt driva dina ansvarsområden i stora komplexa infrastrukturprojekt. Du trivs i en roll där du förväntas ta snabba beslut samt driva arbetet framåt tillsammans med övriga projektmedlemmar och konsulter. Inom Svenska kraftnät ska vi ha gemensamma arbetssätt där alla är delaktiga i utvecklingen av verksamheten. Vi arbetar genom ett integrerat och tvärfunktionellt samarbete som kännetecknas av hög kollektiv förmåga och tillitsbaserat ledarskap.

Som delprojektledare markåtkomst ansvarat du för att hantera kontakter och förhandlingar inom det fastighetsrättsliga området inklusive avtalsskrivning och dokumentation. Du kommer att tillhöra enheten Markåtkomst som är i en expanderande fas och idag består av nio medarbetare och fem resurskonsulter som arbetar med att säkerställa Svenska kraftnäts mark- och fastighetsrättsliga frågor. Enheten tillhör avdelningen Samhällsbyggnad, som idag består av ca 50 medarbetare, vilka ansvarar för säkerställande av framkomlighet samt tillstånd och rättigheter för att kunna uppföra och bibehålla Svenska kraftnäts anläggningar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg alternativt på något av våra lokalkontor i Sundsvall, Göteborg eller Luleå. Möjlighet till distansarbete ges i viss mån.

Tjänsteresor inrikes förekommer.

Dina arbetsuppgifter

Som delprojektledare för markåtkomst har du det övergripande ansvaret för att säkerställa att fastighetsrättsliga frågor i våra utbyggnadsprojekt genomförs i enlighet med gällande lagar och regler, samt de principer som Svenska kraftnät tillämpar. Arbetet som delprojektledare innebär att du säkrar markrättigheter för utbyggnaden av Sveriges transmissionsnät. Du har täta kontakter med såväl interna som externa resurser, myndigheter, sakägare och andra intressenter. I rollen som delprojektledare är du en del av Svenska kraftnäts projektgrupp där du leder, styr och ansvarar för ditt delprojekt inom markåtkomst och skadereglering. Du rapporterar till projektledare samt enhetschef. Arbetet innefattar även budgetansvar för delprojektet, att företräda Svenska kraftnät vid lantmäteriförrättningar och i domstol samt kontinuerligt deltagande och bidragande i verksamhetsutveckling inom enhetens ansvarsområden. I arbetsuppgifterna ingår även att:

 • upphandla, leda och följa upp konsulter inom delprojektet på ett effektivt sätt, samt kvalitetssäkra leveranserna utifrån tid, kostnad och kvalitet
 • kontinuerligt delta och bidra i verksamhetsutveckling inom enhetens ansvarsområden  

Din bakgrund

Du har en akademisk examen som exempelvis jägmästare, skogsmästare, agronom, lantmätare eller inom samhällsbyggnad. Alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig. Vidare har du:

 • flerårig erfarenhet av arbete inom det fastighetsrättsliga området
 • erfarenhet av att styra och leda uppdrag och projektdeltagare
 • erfarenhet av intrångsvärdering och skadereglering
 • B-körkort
 • förmåga att uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska samt behärska engelska

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av förhandlingar inom det fastighetsrättsliga området och värdering enligt skogs- och åkernormen. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att leda och följa upp konsultleveranser, att du har erfarenhet av att arbeta i entreprenader samt erfarenhet av metodik för verksamhetsutveckling och processutveckling som exempelvis LEAN. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat på relevanta myndigheter, såsom Lantmäteriet, Länsstyrelsen, Energimarknadsinspektionen eller andra sektorsmyndigheter alternativt inom den offentliga sektorn.

Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som har en god relationsskapande- och samarbetsförmåga då det i rollen är centralt att samverka med olika kontaktytor såväl externt som internt. Som delprojektledare arbetar du i flera projekt parallellt, därav krävs det att du har en god förmåga att skapa struktur för att vidare skapa resultat. Du är självgående och visar på gott omdöme, då rollen kräver att du har förmåga att hantera och väga samman komplex information och utifrån detta göra korrekta avvägningar och prioriteringar i ditt arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Avancos. Vill du veta mer, kontakta gärna rekryteringskonsult Sophie Berg, tel. nr. 0704 04 56 44 eller via e-post sophie.berg@avancos.se, alternativt rekryterande chef Staffan Persson via e-post: staffan.persson@svk.se. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 4 december 2022. Ansökningar behandlas löpande.

 

 

Liknande jobb:

Publicerad: 2022-11-18
 • Västerås
 • Heltid
 • Borlänge
 • Heltid
Publicerad: 2022-11-09
 • Stockholm
 • Heltid