Snabbfakta

  • Sundbyberg
  • Göteborg
  • Sundsvall
  • Luleå

Ansök senast: 2023-05-02

Svenska kraftnät söker Byggledare

Publicerad 2023-03-03

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du vara med som en del av en grön energiomställning i Sverige? Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta som Byggledare inom luftledningsprojekt.  

Om tjänsten

I den här tjänsten kommer du att få möjlighet att vara en del av enheten Byggledning och byggkontroll på avdelning Ledningsprojekt. På den här enheten arbetar några av de mest erfarna inom byggledning av kraftledningar som finns i branschen och vi söker nu dig som vill utvecklas med oss.

På enheten ansvarar vi för byggkontrollfunktionen vid om- och nybyggnation av luftledningar. Det gör vi genom att kontrollera entreprenörens arbete på byggarbetsplatsen och att följa upp att luftledningar byggs i enlighet med Svenska kraftnäts tekniska riktlinjer och utifrån avtalat kontrakt. Kontrollerna som genomförs är uppdelade i två olika kompetensområden; transmission och mark/fundament.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Medarbetarna på enheten utgår oftast från hemmet och gör resor till våra luftledningsprojekt runt omkring i Sverige. Vi ser gärna sökande från både norra och södra Sverige för att bemanna upp projekten i de regionerna. Du blir placerad på något av våra kontor i Sundbyberg, Göteborg, Sundsvall, Luleå eller enligt annan överenskommelse. SVK erbjuder också upp till 50 % distansarbete i hemmet då arbetsuppgifterna tillåter det.

Resor i hela Sverige förekommer kontinuerligt och är en naturlig del av rollen och förväntas av tjänsten.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som byggledare bemannar du luftledningsprojekten när projekteringen börjar närma sig sitt slut och projektet är på väg in i byggfas. I samband med slutförandet av projekteringen är du behjälplig för att säkerställa byggbarhet. Du granskar även tekniska handlingar i upphandlingsdokumenten innan de skickas ut och efter att kontrakt har tecknats med entreprenör granskar du upprättade arbetsberedningar. Under entreprenaden är du Svenska kraftnäts representant i fält och följer upp att arbetet utförs enligt kontraktshandlingar. Det gör du genom att granska och följa upp entreprenörens egenkontroller, kvalitetsdokumentation samt säkerställer korrekt mängdreglering. Det ingår även att bistå projektledaren vid ÄTA-hantering, biträda projektledaren vid byggmöten och ansvara för teknikmöten. Arbetet utförs till största del ute i fält och på projektets platskontor.

I den här rollen kommer det att bli aktuellt att både utföra byggkontroller i fält samt koordinera byggkontrollsorganisationen i större projekt.

I tjänsten ingår att delta i och driva organisationens verksamhetsutveckling, där du med din erfarenhet kommer att bidra.

Din bakgrund

Du ska ha examen som högskoleingenjör inom bygg, elkraft, väg-och vattenbyggnad, samhällsbyggnad eller annan utbildning som bedöms likvärdig, alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet eller på annat sätt som vi bedömer likvärdig.

Vi söker dig:

 • Med erfarenhet inom ett eller båda av följande områden:
  • Transmission, byggledning/byggkontroll eller byggnation av luftledningar 130 kV eller högre
  • Fundament, byggledning/byggkontroll eller byggnation av betongfundament- och markarbeten.

Eller annat område som vi bedömer likvärdigt.

 • Som är kommunikativ och uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
 • Som har B-körkort. 

I rollen är det meriterande om du har följande erfarenheter:

 • Erfarenhet av att arbeta med AB 04, ABT 06 och/eller AMA
 • Platsgjutning betong klass 1
 • Kurser eller utbildning i SS-EN 1090-2, ISO SS-EN5817, TR-stål/K, eller annat som vi bedömer likvärdigt.
 • God vana av byggledning/byggkontroll eller byggnation av luftledningar (transmission) på 220 kV eller högre
 • Erfarenhet inom optoteknik, mätning och skarvning

Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är lyhörd och har förmåga att kommunicera på ett konstruktivt sätt. Du bidrar till nytänkande och kommer med idéer kring hur arbetet kan utföras. I rollen som byggledare är det av största vikt att du är noggrann och kvalitetsmedveten. Vidare tar du ansvar för att strukturera upp dina arbetsuppgifter och driva projekten framåt. Du är bekväm i att fatta beslut, trots begränsad information och agerar utifrån dessa.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du är en lagspelare, stor del av jobbet görs i fält där du själv representerar enheten och blir en del av projektorganisationen vid ledningsbygget. Medarbetarna på enheten hjälps åt vid olika frågeställningar och med jämna mellanrum anordnas träffar för att diskutera och stötta varandra. Som byggledare är du Svks främsta representant i fält, men du har ofta hjälp av konsulter/byggkontrollanter som du jobbar tillsammans med och vägleder.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Aticc. Vill du veta mer, kontakta gärna rekryteringskonsult Desiré Thylander på tel.nr. 0707-295 294, e-post desire.thylander@aticc.se eller Fredrik Morin på tel.nr. 072-323 25 75, e-post fredrik.morin@aticc.se. Det går också bra att ringa eller maila rekryterande Tf enhetschef Ola Holgersson på 010-475 83 06, ola.holgersson@svk.se.

Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 7: e april 2023. Vi behandlar ansökningar löpande.

 

Liknande jobb: