Snabbfakta

    • Norrköping
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2023-05-15

Supply Quality Manager - Electronics

Publicerad 2023-03-16

Om företaget
Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.
På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.
Inköpskvalitet i Linköping är en av två sektioner inom inköpsorganisationen på Saab Dynamics. Vi är för närvarande 12 medarbetare men växer löpande. Arbetet sker tillsammans med inköpare i varugrupper: Elektronik, Mekanik, Icke-metalliska komponenter, Framdrivning & verkan samt System.
Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Dina arbetsuppgifter
I din roll som Supply Quality Manager kommer du att kvalitetssäkra inköpta artiklar, material och delsystem inom varugruppen Elektronik. I din roll ingår det att säkerställer implementationen av SAABs inköpsstrategi, -policy och -rutiner. Du förväntas ta ansvar för kvalitetskraven i offertförfrågningar, avtal och inköpsordrar. Du kommer också att delta i inköpsberedning.
Det är ditt ansvar att genomföra revisioner av leverantörer och produkter på plats hos leverantörer. Som Supply Quality Manager kommer du att kvalitetssäkra och kontrollera våra leverantörers kvalitetsprestanda. Du kommer driva korrigerande åtgärder samt jobba med förbättringsprogram tillsammans med leverantörerna. Du kommer även att ansvara för reklamationer för material som inte uppfyller specifikation, inklusive att granska samt godkänna leverantörernas reklamationssvar.
Förutom nära kontakt med leverantörer så kommer du även samarbeta med övriga kvalitetsfunktioner inom företaget.
Resor förekommer regelbundet, främst inom Sverige, men ibland inom Europa.

Din profil
Du är högskole- eller civilingenjör alternativt har en mycket gedigen erfarenhet inom elektronik inklusive elektronikproduktion. Du har erfarenhet av kvalitetssäkring och har god kunskap om kvalitetsverktyg såsom rotorsaksanalys, kapabilitet, riskanalys, 8D, mätsystemanalys e.t.c.
Det är meriterande att ha dokumenterad kompetens inom processrevision samt mångårig erfarenhet från leverantörskvalitetsarbete. Vi ser gärna att du är en strukturerad person med ett analytiskt sinne. Du är serviceinriktad, van att ta egna initiativ samt har en stor förmåga att kommunicera och samarbeta.
Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Ansökan
SAAB AB samarbetar med Clockwork Rekrytering. För mer information kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Andreas Christiansen på tfn: 0733-51 27 46.
Ansök med CV och personligt brev så snart som möjligt via www.clockworkpersonal. Sista ansökningsdag är den 9 april 2023.
För att säkerställa hållbara rekryteringar är vi på Clockwork måna om att ha ett jämlikt och inkluderande urval i alla våra processer vi hjälper våra kunder med. Med hjälp av ett brett urval och med en kompetensbaserad metodik som grund ser vi till att du som söker behandlas lika.


Liknande jobb:

Publicerad: 2023-03-14
  • Stockholm
Publicerad: 2023-03-13
  • Malmö