Strukturerade projektledare till Flyg och Rymd

Publicerad 2023-09-11

Vill du driva projekt inom flyg- och rymd i teknikens framkant med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Är du projektledare och har erfarenhet av tekniskt systemarbete? Är du en naturlig ledare som har förmågan att strukturera ditt arbete samtidigt som du samarbetar tillsammans med andra? Flyg och Rymd är i en stor tillväxt och söker därför efter flera projektledare. Du kan vara en av dem.

Arbetsuppgifter
I rollen som projektledare har du i en viktig roll i en historisk tillväxt för Sveriges försvar. Det innebär att du leder projekt inom flyg- och rymdmateriel som ska stärka Försvarsmakten med spjutspetsteknik under kommande decennier.

Just nu söker vi projektledare till flera olika projekt bland annat inom flygsäkerhetsmateriel (personburen flyg- och nödutrustning), rymdrelaterade system och helikopter. Vi söker även projektledare till JAS Gripen inom general performance, hållbara underhållslösningar (ILS), vapen, IT-systemuppbyggnad gentemot Försvarsmakten samt projektledare till en kombinerad roll med fokus på EDF (Europeiska försvarsfonden) och FoT (Forskning och teknikutveckling).

Som projektledare ansvarar du för att planera, leda, utveckla och följa upp projekt som omsätter Försvarsmaktens förmågebehov till realiserbara tekniska krav. Du ansvarar för att milstolpar uppnås enligt tidplan, inom budget och med överenskommen kvalitet. I rollen ansvarar du för ekonomisk uppföljning och upphandlingar i projektet. Arbetet genomförs i tätt samarbete med kollegor i projektgruppen, andra kollegor på FMV, Försvarsmakten och industrin. Som projektledare är du en betydelsefull aktör i både uppföljning och styrning av Försvarsmaktens kravställning, industrins arbete, hantering av löpande driftärenden och att följa den tekniska utvecklingen inom ditt ansvarsområde.

Tjänsterna är placerade i Stockholm. Tjänsteresor förekommer både inrikes och utrikes.

Vi söker dig som
Du är civil- eller högskoleingenjör, alternativt har motsvarande relevant utbildning, som vi bedömer likvärdig. Vi ser även att du har en projektledarutbildning eller motsvarande, som vi bedömer likvärdigt. För att lyckas i rollen har du erfarenhet av tekniskt systemarbete (systems engineering) och kravställning av tekniska system. Du har även framgångsrikt visat på förmågan att leda och driva projekt samt leda dig själv och underlydande projektmedarbetare för att nå gemensamma mål.

Det är en fördel om du har erfarenheter att driva projekt med flera intressenter. Erfarenhet av att tillämpa metoder och metodik för att analysera livscykelkostnader och underhållslösningar är meriterande. Om du tidigare använt dig av projektplaneringsverktyg eller har erfarenhet av offentliga upphandlingar så är det meriterande. Vi ser att erfarenhet av förhandlingar är meriterande då rollen som projektledare innebär samarbete med Försvarsmakten, andra försvarsmyndigheter samt industrin. Det är även positivt om du förstår och tillämpar affärsmässiga principer, fokuserar på kostnader och intäkter samt effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv. Det är en positivt om du har erfarenhet inom flyg- och rymdområdet. Då du kommer delta i arbetsmöten tillsammans med industrin och Försvarsmakten är det en förutsättning att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

FMV:s projektorienterade arbetssätt förutsätter att du trivs med att jobba tillsammans med andra i team. Arbetet kräver ett gott samarbete på såväl olika nivåer inom FMV som med andra verksamheter och organisationer, vilket medför att du har en god samarbetsförmåga. Du är en person som skapar engagemang och delaktighet när du leder och motiverar andra för att effektivt nå gemensamma mål. Som person är du strukturerad samtidigt som du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. För oss är rätt person viktigt därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Verksamhetsområde Flyg- och Rymdmateriel samordnar flyg- och rymdmaterielverksamheten inom FMV och har som uppgift att anskaffa, vidmakthålla och avveckla materiel för Försvarsmakten inom teknikområdet. Det betyder att vi ser till att materielen fungerar här och nu och att det finns en långsiktig plan som bidrar till att funktionen säkras även i framtiden. Verksamhetsområdet har många internationella materielsamarbeten och aktiviteter kring forskning- och teknikutveckling, vidare hanteras även svensk försvarsindustrins behov av exportstöd inom flygområdet.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till radarstationer och pansarterrängbilar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Madeleine Lithander, OFR/O Filip Ingelsson och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor kontakta Andrea Molander på andrea.molander@fmv.se. Sista ansökningsdag är 2023-10-02.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur.

Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-07-10
  • Skövde
  • Heltid
  • Malmö
Publicerad: 2023-08-22
  • Linköping
  • Heltid