Snabbfakta

  • Borlänge
  • Göteborg
  • Kristianstad
  • Malmö
  • Solna
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Kategorier:

 • Samhällsbyggnad
 • Väg och vatten
 • Projektledning

Ansök senast: 2022-06-03

Strateg transportpolitiskt underlag

Publicerad 2022-05-13

Som strateg, transportpolitiskt underlag på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Du är välkommen att söka jobb hos oss på Strategisk Utveckling inom vårt leveransområde transportpolitiskt underlag. Hos oss tittar vi runt hörnet och visar vägen till ett hållbart samhälle. Vi ansvarar för att utveckla, förvalta och samordna det långsiktiga och strategiska arbetet, internationell verksamhet och arbetet med standardisering på strategisk nivå samt styrning av forskning- och innovationsverksamheten. Funktionens leveranser är: Omvärldsanalys; Transportpolitiska underlag; Strategisk inriktning; Beslut i tvistlösningsärenden samt Plan för forskning och innovation.

Som strateg bidrar du till att den långsiktiga och strategiska inriktningen av Trafikverkets verksamhet leder till transportpolitisk måluppfyllelse med ökad kund- och samhällsnytta. I rollen stimulerar du kund- och samhällsorienterad förnyelse och innovation genom en proaktiv relation med omvärlden och verkets operativa verksamheter. Du är rådgivande till verket och bidrar till leveransen Transportpolitiskt underlag med särskilt fokus på besluts- och kunskapsunderlag till transportpolitiken.

Som person har du mycket god analytisk förmåga och förmåga att arbeta strukturerat i komplexa sammanhang där man utreder, analyserar och utvärderar problem med olika handlingsalternativ, vilket kräver helhetssyn och nytänkande. Du har förmåga att leda och driva förändring och utveckling, att arbeta såväl självständigt som i team. Du har mycket god kommunikativ förmåga och erfarenhet av extern och intern dialog samt lätt att skapa goda relationer för att på ett konstruktivt sätt utveckla verksamheten både internt och externt i samverkan.

Vi söker dig som har:

-         högskoleutbildning med akademisk examen, på mastersnivå eller motsvarande.

-         kunskap om olika hållbarhetsperspektiv.

-        dokumenterat flerårig yrkeserfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom politikområdet transport och infrastruktur eller angränsande områden.

-         god yrkeserfarenhet av att leda, utveckla och samordna komplexa processer eller projekt.

-        flerårig relevant yrkeserfarenhet inom följande områden: transportpolitik, transportsystemets utveckling, omvärldsbevakning och omvärldsanalys samt erfarenhet av forskningspolitik och vetenskapligt arbete inom högskola, universitet eller institut.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

På Strategisk utveckling ansvarar vi för processen att forska och ta fram innovation. Vi samordnar också myndighetens strategiska internationella arbete och stöttar ledningen i den långsiktiga styrningen av verksamheten. Vi följer förändringar och trender i omvärlden och omsätter denna kunskap i förslag till långsiktig inriktning och mål för transportsystemets utveckling. Vi tittar runt hörnet och visar vägen till ett hållbart samhälle.

Liknande jobb

Publicerad: 2022-05-17
 • Norrbotten
 • Heltid
Publicerad: 2022-04-21
 • Huskvarna