Snabbfakta

    • Karlskoga
  • Heltid
  • Rekrytering

Ansök senast: 2023-11-05

SQA - Supplier Quality Assurance

Publicerad 2023-09-06

Vill du bli en del av ett världsledande högteknologiskt företag inom försvarsindustrin där man värnar individen och erbjuder en familjär och trivsam arbetsmiljö? Är du en kommunikativ person med stort driv som motiveras av att arbeta med kvalitet? Vill du få möjlighet att jobba tillsammans med leverantörer av kritiska artiklar och komponenter i en global kontext med stora möjligheter att påverka och utveckla befintliga arbetssätt? Då är detta tjänsten för dig!

SQA till BAE Systems Bofors i Karlskoga

Tjänsten är en direktrekrytering där du kommer att anställas direkt hos BAE Systems Bofors men rekryteringsprocessen hanteras av Poolia Örebro/Karlskoga.

Om tjänsten
I den här tjänsten kommer du att tillhöra kvalitetsavdelningen med inriktning SQA- Supplier Quality Assurance, där kvalitetsfrågor rörande artiklar och komponenter i krävande miljöer, är i fokus. Du får möjlighet att jobba tillsammans med både nationella och internationella leverantörer och du har stora möjligheter att påverka och utveckla befintliga arbetssätt. Kvalitetsavdelningen besitter stort kunnande och högt engagemang.

Som SQA har du ett ansvar för att säkerställa att leverantörer och deras leveranser uppfyller ställda krav liksom arbetar proaktivt för att säkerställa kvaliteten. Du deltar aktivt i arbetet med att driva och utveckla kvalitetsstyrningsprocessen gentemot leverantörer. Du har en central roll i kvalitetsarbetet och är länken mellan produktion, utveckling, inköp och leverantör.

Tjänsten är placerad inom kvalitetsavdelningen och rapporterar till sektionschef för köpkvalitet. Rollen innefattar resor till leverantörer i Sverige men även inom och utanför Europa.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
En stor del av din vardag innebär att:

- Arbeta med förebyggande kvalitetsarbete både internt och externt
- Föra dialog med svenska såväl som internationella leverantörer i kvalitetsfrågor
- Driva ärenden och avvikelserapportering till beslut och genomförande av åtgärder
- Bevaka befintliga leverantörers prestation i syfte att tidigt identifiera negativa trender och sätta in korrigerande åtgärder
- Följa upp och åtgärda för att uppnå rätt kvalitet på inköp
- Genomföra leverantörsbedömningar och revisioner av leverantörer
- Deltaga i framtagning av tekniska bestämmelser för inköp
- Planera och genomföra ”First Article Inspections” hos våra leverantörer analysera, utvärdera och rapportera kvalitetsverksamhet

Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet från en liknande roll sedan tidigare – såsom inköpskvalitet, SQA, produktionskvalitet, designkvalitet. Eller så har du erfarenhet ifrån tillverkande industri kombinerat med en akademisk utbildning med inriktning mot det tekniska området där du läst kurser inom kvalitetsstyrning, LEAN, Six sigma etc. Självklart har du ett stort intresse för kvalitetsrelaterade frågor!

För att bli framgångsrik i rollen vill vi även att du har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift och det är meriterande om du har arbetat med ISO 9001 och ISO 14001.

Som person är du kommunikativ, nyfiken, drivande och engagerad och du motiveras av frihet under ansvar. Du har ett systematiskt och strukturerat arbetssätt samt god förståelse för helheten och komplexa tekniska system. Då tjänsten innebär många interna och externa kontakter ställs krav på god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Om verksamheten
BAE Systems Bofors är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 470 anställda och finns i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet. De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition. Läs gärna mer på www.baesystems.com.

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

BAE Systems vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar de på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i det nybyggda gymmet. Den familjära känsla som finns hos företaget bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj.

Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför det ställs krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet samt hälsoundersökning. Provanställning tillämpas vid nyanställning.

Varmt välkommen med din ansökan! Besked kring urval i processen kommer lämnas tidigast under v. 32.

Fackliga kontaktpersoner:
Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586–733 655
Joakim Berg, Unionen, 0586-733 404

I denna rekrytering samarbetar vi med Poolia Örebro/Karlskoga. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Pernilla Dawidson Göranzon, 070-090 62 49.

Liknande jobb:

  • Sverige
  • Eskilstuna
  • Heltid
Publicerad: 2023-09-26
  • Göteborg