Snabbfakta

  • Borlänge
  • Gävle
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2023-04-12

Specialist Signalteknik

Publicerad 2023-03-09

Som Specialist Signalteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur!

Vi erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är också stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Som teknisk specialist stödjer du huvudsakligen investeringsprojekt från planeringsfas och genom byggfas i rollen som beställare. Du arbetar fram förfrågningsunderlag för konsult- och entreprenaduppdrag samt ställer kontraktskrav och följer upp dessa inom ditt specialistområde. Du har även samordningsansvar i projekt för specialistgrupper inom teknikområdet och företräder dem i olika sammanhang. Du medverkar även i olika utvecklingsprojekt.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

. Vara tekniskt stöd, rådgivande och kunskapsstöd inom signalteknik i järnvägsprojekt.

. Vara kunnig i bestämmelser, föreskrifter och normer samt delta i uppdateringar och framtagande av tekniska dokument, standarder etc.

. Följa utvecklingen och hålla dig uppdaterad inom specialistområdet

. Bidra till erfarenhetsåterföring mellan avslutade och nystartade projekt

Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område och tillhör en nationell organisation så är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet.

Du har förmågan att identifiera problem och utveckla lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du tar självständiga initiativ, planerar och strukturerar arbetet för att sedan i samarbete med andra hitta lösningar som gynnar samtliga parter. Du ser till hela organisationen och förmedlar den information som krävs för bästa möjliga resultat.

Vi söker dig som har:

 • Teknisk högskoleingenjörs eller universitetsutbildning med inriktning mot signalteknik inom järnväg alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdigt
 • Dokumenterad erfarenhet med arbete inom det signaltekniska området för järnväg, inom ATC-signalering, datorställverk och reläställverk
 • Dokumenterad kunskap om standarder och föreskrifter inom signalområdet
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • har körkort för personbil.

Det är meriterande om du har:

 • Kunskap inom ERTMS
 • Erfarenhet av projekteringsarbete
 • Produktionsteknisk erfarenhet av järnvägsprojekt

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Webbaserade tester är planerade att skickas ut under vecka 14. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Intervjuer beräknas hållas via Skype under vecka 17

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb:

 • Sundsvall
 • Heltid
Publicerad: 2023-03-07
 • Stockholm
 • Heltid