Specialist inom mjukvarutestning

Publicerad 2023-03-10

Välkommen till ett litet bolag i bolaget

Vi på Sigma Technology Consulting, en del av Sigma Technology Group, är ett familjärt bolag i Mälardalen med ett passionerat konsultteam som brinner för att arbeta med den senaste teknologin och bygga bättre produkter för våra kunder. Vi har röstats fram till Sveriges topp-3 mest rekommenderade arbetsgivare hela 4 år i rad (2019-2022). Vi älskar att göra saker tillsammans och ha roligt längs vägen. Det viktigaste för oss är att du som konsult trivs och mår bra, samt har rätt förutsättningar för att utvecklas. Vi tror på långsiktighet och vill därför att du ska trivas hos oss, länge! Nu söker vi efter en kollega som vill bli en del i vår Consulting-familj!

Väx tillsammans med oss – bli vår kollega!

Vi vill växa med fler ingenjörer som har kunskap och erfarenhet inom inbyggd mjukvaruutveckling. Huvuduppgifter kommer vara att utveckla mjukvara inom våra kundsegment inom fordon, medtech, industri, telekom och försvar inom områden som autonomi, IoT, AI och elektrifiering. Du kommer att vara med att skapa produkter från krav till implementation och kundleverans. Som konsult i Sigmas storsatsning så kommer du vara med att forma framtidens utvecklingsprocesser och vara en nyckelspelare i att forma vår metodik och våra uppdrag. Vi tycker det är viktigt att du får möjlighet till att sätta din egen prägel på utvecklingen och processerna. Du kommer växa i din roll genom att arbeta med varierande uppgifter inom mjukvaruutveckling, hos olika kunder, i både större och mindre projekt.

Uppdrag
I denna roll kommer du arbeta som testspecialist där du kommer att ingå i ett utvecklingsteam som har ett komplett funktionsansvar. Det innebär framförallt design och test av mjukvara för att gruppera, analysera, identifiera och följa inmätta signaler i ett system. Dessa signaler mäts in med mycket höga datatakter.

I arbetet ingår olika typer av uppgifter, t.ex. att design och implementering av automatiserad testning av signalbehandling i C++ för telekrigssystem. Du kommer vara en del av en sektion som totalt består av ca 10-15 personer. Arbetet kommer att utföras inom mindre team som arbetar agilt och som har stora friheter att fritt fördela sina arbetsuppgifter mellan sig. Där finns det stora möjligheter att senare kunna ta på sig ledande roller i olika former, tex. Scrum Master respektive Product Owner i våra Scrum-team.

Sektionens ansvarsområde omfattar programvaran till den s.k. signalkedjan i systemen hos kunden. I detta arbete sker ofta samarbete med kollegor på andra kontor inom Sverige, men ibland också med kollegor i Sydafrika, Finland, Tyskland och England.

Som senior testutvecklare förväntas du vara kommunikativ, aktivt dela med dig av dina kunskaper, och ta ansvar för design och test. En viktig aspekt av arbetet som mjukvaru-/testutvecklare i denna roll är att alla medarbetare är engagerade och har en gemensam strävan mot en god arbetskultur. Du kommer vara placerad i Stockholm men på grund av det globala arbetet som sker hos kundekan vissa resor förekomma.

Vem är du?
Du har en ingenjörsexamen inom Datateknik eller tangerande utbildningar såsom Elektroteknik eller Teknisk Fysik. Som person är du engagerad, positiv och är en lagspelare som uppskattar att jobba och kommunicera med andra. Det är även viktigt att du har ett intresse av att förstå hur din del passar in i helheten för att få ett fungerande system. Eftersom arbetet sker i en internationell miljö är det även viktigt att du kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt i engelska. Eftersom de flesta av kundens produkter omfattas av sekretess till någon nivå så behöver du vara svensk medborgare. Det kommer göras en säkerhetsintervju och registerkontroll hos svenska myndigheter som en del av anställningsprocessen.

Teknisk kompetens
Som senior mjukvaru-/testutvecklare behöver du ha stor erfarenhet av olika inslag i utvecklingsarbetet exempelvis designval, kodkvalitet, felsökning, profilering, automatiserade regressionstester m.m. För att lyckas i rollen besitter du god kunskap i C++ och gärna även Python. Du har med fördel erfarenhet av mjukvaruutveckling i inbyggda system, signalbehandling, mjukvara för att hantera höghastighetsdata, och automatisering. Det är även meriterande om du har erfarenhet av t.ex. parallellisering, maskininlärning, eller användarperspektiv

Vad erbjuder vi dig?

Sigma strävar efter innovation och utveckling. Vi har bara två prioriteringar: våra medarbetare och våra kunder. På Sigma sätter vi dig som konsult i fokus. Vi erbjuder dig goda möjligheter till utveckling och en variation av uppdrag. Som konsult på Sigma får du inte bara möjlighet till spännande uppdrag, utan du får även möjlighet att knyta många kontakter både internt och externt. Vi tycker att det är viktigt att du trivs på jobbet och att vi får ha roligt tillsammans! Läs mer på http://sigmatechnology.se

Låter detta som något för dig?

Mer information om tjänsten och arbetsplatsen ges vid en intervju. Om du har frågor så är du också varmt välkommen att kontakta Sanna Cedervad på sanna.cedervad@sigmatechnology.se 

Vänta inte med din ansökan då urval sker löpande.

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-03-08
  • Västerås
  • Heltid
  • Uppsala
  • Heltid
Publicerad: 2023-02-23
  • Linköping
  • Heltid