Snabbfakta

  • Jönköping
  • Kristianstad
  • Malmö
  • Växjö
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Ansök senast: 2023-04-10

Specialist inom elteknik kontaktledningsanläggning

Publicerad 2023-03-15

Vill du arbeta som specialist inom elteknik kontaktledningsanläggning hos en av Sveriges bästa arbetsgivare?

Vi på Trafikverket är stolta över att nyligen ha blivit utsedda till en av Sveriges tio mest attraktiva arbetsgivare och nominerade till årets employer branding företag 2023. Med andra ord - hos oss trivs man! Vi månar om worklife balance och erbjuder i denna tjänst förtroendearbetstid samt möjlighet till distansavtal som innebär att du kan arbeta upp till 40% av din arbetstid på distans.

I den här tjänsten kommer du att vara med och utveckla infrastrukturen inom järnväg samt stötta Trafikverkets projekt för att lösa problem på så väl kort som lång sikt.

Du är sakkunnig inom området och bidrar till att projekten följer Trafikverkets ledningssystem och styrande regelverk. Att du har intresse av att följa den tekniska utvecklingen inom ditt område ser vi som en självklarhet där du också jobbar för erfarenhetsåterföring mellan projekt och specialister.

I projekten verkar du som kvalificerat teknikstöd inom ditt specialistområde och arbetet är såväl regionalt som nationellt, vilket innebär att korta och långa resor kan vara inslag i verksamheten.

Vår enhet Tekniska system sektion syd består av 14 medarbetare med hög teknisk kompetens. Arbetsgruppen har en stor portion arbetsglädje vilket bidrar till att vi gemensamt hittar de bästa lösningar för framtiden.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi kan bland annat erbjuda dig:

-Ett flexibelt arbete där du får möjligheten att arbeta 2 dagar i veckan på distans

-Gott om semesterdagar. För dig som har fyllt 30 år erbjuder vi 31 semesterdagar och för dig som är över 40 år erbjuder vi 34 semesterdagar.

-Vid föräldraledighet ger vi ett föräldrapenningtillägg på 10 procent utöver den föräldrapenning som Försäkringskassan betalar.

Vem är du?

För att passa i rollen tror vi att du är en lagspelare med hög samarbetsförmåga som trivs med att arbeta i grupp. Du har god kommunikationsförmåga, är lösningsorienterad och hittar snabbt lösningar på uppkomna problem.

Vi söker dig som

 • har en utbildning som högskoleingenjör om minst 180 HP (120p) med inriktning mot teknik, alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som Trafikverket bedömer som likvärdigt
 • har några års aktuell och relevant yrkeserfarenhet från infrastrukturprojekt inom området elkraft
 • har goda och relevanta kunskaper inom kontaktledningsanläggning
 • har goda kunskaper i svenska i taloch skrift

Det är meriterande om du

 • har goda och relevanta kunskaper om projektering inom kontaktledningsanläggning
 • har goda och relevanta kunskaper inom entreprenadjuridik och de ingående delarna i ett förfrågningsunderlag

I denna tjänst kan vi erbjuda följande placeringsorter: Malmö, Kristianstad, Växjö, Jönköping

I denna rekryteringsprocess kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet.

De första intervjuerna hålls digitalt via Skype och är planerade till vecka 17.

#LI-EA2

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb:

 • Skärblacka
 • Sundsvall
 • Heltid
Publicerad: 2023-01-29
 • Södertälje