Snabbfakta

    • Sundbyberg

Ansök senast: 2023-04-24

Sommarjobba som Data Steward på Svenska kraftnät

Publicerad 2023-02-23

Vill du också vara med och bidra till att Sverige aldrig stannar? Ta chansen och sommarjobba i en utvecklande och samhällsviktig verksamhet. Nu söker vi en person som vill arbeta med datakvalitet och automatisering för enhet Data Analytics hos oss på Svenska kraftnät.

Är du en driven och nyfiken person med intresse för elbranschen? Då har du chansen nu! Svenska kraftnät utvecklar och förvaltar Sveriges stamnät för el – elens motorvägar.

Om tjänsten

Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta med data och datakvalitet, kanske även med egenutvecklade algoritmer för databearbetning. Du kommer att tillhöra enheten Data Analytics som består av 20 personer. Enhetens övergripande ansvar är att öka divisionens analysförmåga och beslutsfattande med hjälp av data, så kallad datadrivenhet. Enheten utför egna analyser och bidrar i utvecklingen av nya beslutsstöd, exempelvis i form av prognoser.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Omfattningen är cirka 7-8 veckor under sommarperioden.

Dina arbetsuppgifter

Rollen som Data Steward kommer att innebära kvalitetshöjande arbete för de datakällor, i huvudsak tidsseriedata, som används för olika typer av kraftsystemprognoser. Bra kontroll och hög kvalitet på ingående data är mycket viktigt för prognosernas träffsäkerhet och robusthet. Konkreta exempel på arbetsuppgifter är:

  • Inventera och dokumentera datakällor
  • Arbeta med att märka upp felaktiga eller suspekta perioder i datakällor
  • För en driven kandidat kan utveckling av algoritmer för att automatisera ovanstående uppgift bli aktuell (i första hand för analys av historiska data men i bästa fall även ”online”)

Du kommer att få möjligheten att utvecklas inom kraftsystemkompetens och Python-programmering samt utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen.

Din bakgrund

Du ska ha examen inom/läsa en civilingenjörsutbildning inom exempelvis elkraft, energisystem eller datateknik, alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare har du erfarenhet av:

  • Dataanalys
  • Python-programmering
  • Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av tidsserieanalys.

Dina personliga egenskaper

Som person ser vi att du är noggrann i ditt arbete. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har en förmåga att ta egna initiativ och leda sig själv. Vidare har du också en god analytiskt förmåga.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Pontus Wallin, tel. nr. 010-475 81 14. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 15 mars.

Liknande jobb: