Snabbfakta

  • Forsmark

Kategorier:

 • Data och IT
 • Informationsteknik
 • IT-säkerhet

Ansök senast: 2022-09-11

2nd line SOC Analytiker (Tier 1 och 2)

Publicerad 2022-08-04

Vill du vara med om att bygga upp och driva en operativ säkerhetsfunktion med uppgift att skydda it-miljöer, Operational Technology (OT) och informationstillgångar med särskilda krav på säkerhet? Har du erfarenhet och kunskap inom it-säkerhet och operativ incidenthantering? Letar du efter ett jobb där du får bidra till ett säkrare, mer robust samhälle och jobba i en modern, digitaliserad verksamhet? I så fall har vi ett intressant erbjudande till dig.
 
Red IT Security Team vid Vattenfall IT fortsätter att expandera till en grupp av experter med uppgift att arbeta med den operativa säkerheten i Vattenfalls it-miljöer med särskilda krav på säkerhet. Som medlem I teamet kommer du att under dess fortsatta utveckling få möjligheter att kunna bidra med dina uppfattningar och råd när det gäller design, förmågor och arbetsmetoder. Vi söker både Tier 1 och Tier 2 analytiker till teamet.
 
Om du känner att du vill vara med och utgöra en del i vårt uppdrag är vi redo att ta emot och investera i dig för att säkerställa att du kan bidra med din fulla kapacitet. Just nu söker vi efter duktiga och drivna medarbetare med ett uttalat intresse för it-säkerhet som vill arbeta i vår SOC. Huvuduppgiften för SOC:en är att bedriva övervakning och analys av olika former av loggdata. Vi har dock ett bredare uppdrag, så beroende av ditt intresse och förmåga ser vi gärna att våra analytiker fördjupar sig med målsättningen att i en Tier 2 funktion ta ett särskilt ansvar inom något av följande områden:
 
• Operational Technology, OT
• Threat Hunt och sårbarhetsscanning
• Incidenthantering
 
Teamet är lokaliserat till ett antal platser i Sverige och arbetar parallellt med Vattenfallkoncernens it-säkerhetsavdelning, Vattenfall Group IT Security. Eftersom Red IT Security Team samlar olika roller inom it-säkerhet kommer du att arbeta i nära samverkan med penetrationstestare,forensiker och specialister inom informationssäkerhet och arkitektur. Vi strävar efter ett arbetssätt där vi kan dra fördelar av att olika förmågor snabbt och enkelt kan samarbeta när vi löser våra uppgifter.
 
I ditt arbete som Tier 1 analytiker kommer du primärt att ha ansvar för monitorering och analys av loggdata, där du ansvarar för att identifiera, klassificera och värdera potentiella och inträffade incidenter. I rollen som Tier 2 ingår även utveckling av playbooks, verktyg och funktionalitet i SIEM plattformen. Om du är specialist, eller har intresse av att utvecklas mot det, kan incidenthantering eller stöd till Threat Hunt insatser bli aktuellt. Eftersom teamet även har i uppgift att arbeta med hantering av sårbarheter ser vi gärna kandidater med erfarenhet och intresse av att organisera och bedriva sårbarhetsscanning. Denna uppgift innebär även att du kommer att samverka med exempelvis systemägare genom att informera och ge stöd till dem kring sårbarhetshantering och annan it-säkerhet. All personal förutsätts även delta i process- och metodutveckling inom SOC:ens technology stack.

Önskade kompetenser, erfarenheter och andra förmågor
• Mycket god kunskap om säkerhet I nätverk och komplexa it-miljöer
• Erfarenhet av att arbeta i SOC/NOC, CERT eller med incident hantering
• Erfarenhet av säkerhetsmonitorering och analys (server logs, IDS data, PCAP data)
• Förmåga att samla relevanta loggunderlag och utifrån dem analysera, dra slutsatser och presentera dem
• Certifieringar, exempelvis CEH, GMON, GCIH, CompTIA Security +
• Starkt intresse för it-säkerhet, driven, nyfiken, analytisk, problemlösare
• God kommunikations- och samverkansförmåga
• Förmåga att uttrycka sig på engelska i tal och skrift
 
Vad erbjuder vi?
En utmanande och självständigt jobb i en informell och, dynamisk arbetsmiljö! Du kommer att få möjlighet att delta i att forma och utveckla framtiden för ett företag i ständig förändring. Förutom att vara en utmanande och inspirerande arbetsplats värdesätter vi en positiv arbetsmiljö där alla är engagerade och vill göra sitt bästa. Vi erbjuder en bra lön, attraktiva anställningsvillkor och goda möjligheter till personlig och professionell utveckling. Du får möjlighet att skapa din egen karriär inom bolaget.
 
Inom Vattenfall, är vi övertygade om att sträva efter mångfald hjälper oss att bygga en mer lönsam och tilltalande verksamhet. Därför eftersträvar vi ständigt en harmonisk balans av anställda avseende ålder, religion, könsidentitet, funktionsnedsättning samt etnisk och kulturell bakgrund. Vi tror på en bra balans mellan arbete och fritid samt möjligheten att arbeta från hemmet.
 
Platser: Solna, Göteborg, Forsmark och Ringhals. Del av arbetet kan ske från hemmet.
 
Vi välkomnar din ansökan, inklusive CV och ansökningsbrev senast den 11 september 2022. Ansökningar kommer att behandlas kontinuerligt under ansökningsperioden.
 
För mer information om tjänsterna är du välkommen att kontakta anställande chef Victoria Ekstedt, victoria.ekstedt@vattenfall.com. För mer information om rekryteringsprocessen kontakte Cecilia Wijkman, cecilia.wijkman@vattenfall.com.
 
Fackliga representanter kan nås via Vattenfalls växel på +46 8 739 50 00 Silvija Vatkovic (Akademikerna), Inger Strandberg (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO).
 
Eftersom Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur är många av våra tjänster placerade i säkerhetsklass. Detta gäller dessa tjänster och kandidaterna kommer att säkerhetsprövas i enlighet med Svensk lag innan anställning kan ske. Kandidater behöver även kunna visa att de är bosatta i Sverige sedan minst 5 år tillbaka i tiden.

Liknande jobb

Publicerad: 2022-07-05
 • Lund
 • Heltid
Publicerad: 2022-06-27
 • Linköping
 • Heltid
Publicerad: 2022-06-29
 • Stockholm
 • Heltid