Snabbfakta

    • Gävle

Ansök senast: 2022-12-30

Skoglig analytiker

Publicerad 2022-10-31

Vi söker en Skoglig analytiker till Billeruds skogsavdelning med placering på något av våra kontor i Sverige. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med hållbart skogsbruk och vår skogsavdelning ansvarar för att försörja våra svenska industrier med massaved, flis och bränsle. Vi bedriver fältverksamhet i Mellansverige och Norrbotten där vi köper virke från privata skogsägare. Dessutom förvaltar vi Bergvik Skog Östs, Marma Skogs & Hällefors-Tierp Skogars innehav. Billerud är inne i en inspirerande expansionsfas och erbjuder även ett intressant förmånspaket. Arbetet som Skoglig analytiker är omväxlande och fritt med ansvar över den egna arbetstiden. 

De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer att innefatta analyser av skogliga data, utvecklande av verktyg för effektivare skogsbruksplanläggning och skapande av PowerBi-rapporter. Stationeringsort är enligt överenskommelse på något av våra kontor i Sverige och möjlighet till hemmakontor erbjuds.
Avdelningen arbetar krossfunktionellt och tjänsten kommer att innebära deltagande i flertalet innovativa utvecklingsprojekt i olika delar av värdekedjan. Samarbete sker i lokala team på köpdistriktsnivå, där samtliga avdelningar inom Skogsavdelningen samverkar för bästa möjliga resultat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för skog och som brinner för att analysera data och utveckla skogliga IT-system. Det är meriterande om du har kunskaper i Fagus-systemen, skogliga GIS-applikationer, Arcgis Enterprise, AI & PowerBi. Vi ser gärna att du har utbildning på högskolenivå eller förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt. Då tjänsten kräver resor är B-Körkort ett krav.

 

Personliga egenskaper

Det här kommer att vara en viktig roll i ett mycket stark lag där samverkan med andra avdelningar är en nyckel till framgång. Analytisk förmåga och ett noggrant och systematiskt arbetssätt värderas mycket högt. Som person är du prestigelös och har ett ödmjukt förhållningssätt till utveckling och dina nya lagkamrater.

Kontakt

Billerud värdesätter kvalitéer som mångfald och jämn könsfördelning och vad det bidrar med till verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta anna.sjoberg@randstad.se eller anna.lindqvist@randstad.se

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

Liknande jobb: