Snabbfakta

    • Västerås

Ansök senast: 2024-01-25

Senior systemtekniker till Enköping!

Publicerad 2023-03-31

Nu söker vi på Sigma Technology en senior systemtekniker till en samhällsviktig arbetsplats i Enköping!

Du kommer att bli anställd av oss på Sigma Technology och ingå i ett härligt konsultteam som gör saker tillsammans och har roligt längs vägen! Vi sätter dig som konsult i fokus, det viktigaste för oss är att du som konsult och medarbetare mår bra och har rätt förutsättningar för att utvecklas. Vi tror på långsiktighet och vill därför att du ska trivas hos oss, länge!

Vi på Sigma Technology är otroligt stolta över att våra medarbetare har röstat fram oss som Sveriges Topp-3 Bästa arbetsgivare hela 4 år i rad: 2019, 2020, 2021 och 2022. Nu hoppas vi att du blir en del av oss i Mälardalen! I vårt härliga på Sigma Technology IT Infra jobbar vi ute hos våra kunder i roller som bland annat Service Delivery Manager, Scrum master, systemtekniker, förvaltningsledare, IT-tekniker, supporttekniker och servicedeskspecialist. I bolaget har vi också applikationspaketerare, IT-projektledare, kravanalytiker, nätverkstekniker och drifttekniker.


Uppdragsbeskrivning

I denna roll kommer din arbetsuppgifter att omfatta installation och konfiguration av säkerhetsloggskomponenter i utvecklings- och testmiljöer, integration av och paketering av komponenter, anslutning av loggenerarande källor samt deltagande i testverksamhet. I uppdraget ingår att leda och genomföra konfigurationsstyrning och paketering av komponenter samt stöda kompetensuppbyggnad.

Eftersom arbetets leverabler utför säkerhetsfunktioner krävs noggrannhet och tydlighet i all dokumentation. I arbetet ingår revidering av befintlig dokumentation och framtagning av ny sådan för granskning/godkännande, installation, drift, konfiguration, förvaltning och användning. Du kommer även att stödja drift- och systemförvaltningsutförare i samband med driftsättning samt även under drift- och förvaltningsfas. Du får här chansen att jobba i ett mycket kompetent team där man hjälps åt och arbetar enligt moderna metoder.

För att bli aktuell för denna roll behöver du ha:

  • Minst 10 års erfarenhet som systemtekniker, varav minst 5 års erfarenhet som systemtekniker för utveckling och/eller förvaltning av säkerhetsfunktioner.
  • Minst 3 års erfarenhet av utvecklingsarbete med agila arbetsformer (under den senaste femårsperioden).
  • Minst 2 års erfarenhet som systemtekniker vid utveckling av lösningar baserade på ELK-stacken (Elasticsearch, Logstash och Kibana) och Apache Kafka erhållen under den senaste femårsperioden.
  • Minst 2 års erfarenhet av utvecklingsarbete med GitLab och CI/CD-pipelines under den senaste femårsperioden.
  • Minst 2 års erfarenhet asom systemtekniker vid utveckling av lösningar på RedHat Enterprise Linux operativsystem.
  • Minst 1 års erfarenhet av att planera och genomföra tester på ett strukturerat sätt (minst framtagande av testfall, exekvering av tester och dokumentation av testresultat).
  • Minst 1 års erfarenhet av att skapa, förvalta och hantera konfigurationer med hjälp av Ansible.

Arbetsplats är Enköping och det finns på grund av verksamhetens karaktär ingen möjlighet till remotearbete.

Som person är du serviceinriktad och har erfarenhet av att arbeta med service av något slag. Du är även mycket strukturerad och har en förmåga att självständigt kunna analysera och lösa problem. Du har fallenhet för att se helheten och är en duktig kommunikatör som är lyhörd. Vidare är du ordningsam, mån om att göra ett bra jobb och har ett starkt ansvarskännande inför dina arbetsuppgifter.


På grund av arbetsplatsens karaktär är det viktigt att du har en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet, och du kommer att behöva genomgå en säkerhetsprövning med registerkontroll. Start för detta uppdrag sker efter en genomgången säkerhetskontroll.

Låter detta som något för dig?

Mer information om tjänsten och arbetsplatsen ges vid en intervju. Om du har frågor så är du också varmt välkommen att kontakta Elena Hallin på elena.hallin@sigmatechnology.com.

Vänta inte med din ansökan då urval sker löpande. Välkommen till oss!

Kontakt

För mer information kontakta

Elena Hallin,
Unit Manager
elena.hallin@sigmatechnology.com

Liknande jobb: