Snabbfakta

  • Stockholm - Kista

Ansök senast: 2023-06-17

Senior provningsingenjör inom medicinteknik

Publicerad 2022-10-21


Vill du bidra till att bättre och säkrare produkter kommer ut på marknaden? I den här rollen får du chansen! Vi söker nu en provningsingenjör till vår avdelning Medical som hjälper en mängd världsledande varumärken inom medicinteknik med en säker väg ut på olika marknader.

Om Intertek

Med fler än 46 000 medarbetare världen över är vi är ett av de största företagen i vår bransch. I vårt dagliga arbete hjälper vi företag världen över att se till att deras produkter är säkra att använda och möter kunders och myndigheters krav på kvalitet och prestanda. Det gör vi genom att revidera deras processer, certifiera deras ledningssystem, granska deras leverantörer, prova, analysera och certifiera deras produkter, inspektera deras tillverkningsanläggningar och skeppningar och arbeta med rådgivning inom regulatoriska frågor, kemikalier och hållbarhet.

Varje dag strävar vi efter att hjälpa våra kunder att ha säkra och socialt ansvarsfulla produkter och tjänster – We bring quality and safety to life!

Rollen som senior provningsingenjör

På enheten Medical provas allt från ventilatorer, blodanalysinstrument, medicinska robotar och röntgenutrustning. I rollen som senior provningsingenjör får du möjligheten att fördjupa dig i olika typer av medicintekniska apparaters funktion, konstruktion och dokumentation. Du kommer göra såväl praktiska som teoretiska utvärderingar med avseende på elsäkerhet, riskhantering och dokumentation.

Du arbetar i en projektbaserad arbetsform och ingår i ett team där man samarbetar dagligen för att tillsammans hjälpa våra kunder på vägen till exempelvis marknadstillträde. I teamet ingår både juniora och seniora ingenjörer och du har goda förutsättningar att utvecklas både i din roll och i din kompetens. Vår avdelning är i ständig utveckling och du kommer ges möjlighet att delta och forma processer och arbetssätt vid sidan av ditt dagliga arbete.


I ditt dagliga arbete kommer du bland annat:

 • Utföra elsäkerhetsprovningar med avseende på elektricitet, brand och mekanik enligt applicerbara produktstandarder som IEC 60601 och IEC 61010
 • Löpande analysera och dokumentera dina resultat
 • Säkerställa att produkterna uppfyller internationella tilläggskrav
 • Kommunicera med svenska och internationella kunder
 • Utföra granskning i elsäkerhetsprovningar enligt våra kvalitetsprocesser som ISO 17025
 • Agera stöttande för enheten vad gäller instrumentering och utveckling av processer på enheten
 • Löpande stödja arbetet med underhåll av scope och ackrediteringar
 • Delta i grupper för utveckling och samarbete inom Intertek på global nivå

Vem är du?

Du är högskoleingenjör och har arbetslivserfarenhet inom medicinteknik eller annat relevant område, erfarenhet av provning enligt IEC 60601 och IEC 61010, har god förståelse för ellära/elektronik/elteknik och har grundläggande kunskaper i el-schemaläsning. Eftersom du har kontakt med kunder över hela världen har du goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Du trivs med att ingen dag är den andra lik och har lätt att anpassa dig utifrån olika förutsättningar.

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet av röntgen eller medicinska gassystem såsom ventilatorer
 • Har erfarenhet av ISO 17025
 • Har erfarenhet av ISO 14971 och riskhantering
 • Har erfarenhet av arbete som tekniker i sjukhusmiljö eller servicetekniker 

 

Varför ska du välja oss?

En välorganiserad introduktion, mentorskap och utbildningar för din nya karriär hos oss. På Intertek finns det också stora möjligheter att bredda och utveckla din kompetens inom flera andra verksamhetsområden. Vi är en trygg arbetsplats med kollektivavtal, förmånspaket med tjänstepension, friskvårdsbidrag med mera.

Läs gärna mer om Intertek som arbetsgivare på vår karriärsida.

Har vi fångat ditt intresse?

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval sker löpande. Observera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post enligt GDPR.

Ansvarig rekryterare: Alexandra Strand Hägglund, alexandra.strand.hagglund@intertek.com (Observera att vi inte tar emot ansökningar via mejl enligt GDPR).

Liknande jobb:

Publicerad: 2023-05-24
 • Göteborg
 • Heltid
 • Hofors
 • Heltid