Snabbfakta

  • Stockholm - Kista

Ansök senast: 2023-10-20

Senior provningsingenjör inom industriprodukter

Publicerad 2023-01-13

Vill du vara med och göra världen säkrare med oss? Just nu söker vi en erfaren ingenjör till vår provningsavdelning Industri. Bli en del av ett stort företag som varje dag gör skillnad, på riktigt!

Om Intertek

Med fler än 46 000 medarbetare världen över är vi är ett av de största företagen i vår bransch. I vårt dagliga arbete hjälper vi företag världen över att se till att deras produkter är säkra att använda och möter kunders och myndigheters krav på kvalitet och prestanda. Det gör vi genom att revidera deras processer, certifiera deras ledningssystem, granska deras leverantörer, prova, analysera och certifiera deras produkter, inspektera deras tillverkningsanläggningar och skeppningar och arbeta med rådgivning inom regulatoriska frågor, kemikalier och hållbarhet.

Varje dag strävar vi efter att hjälpa våra kunder att ha säkra och socialt ansvarsfulla produkter och tjänster – We bring quality and safety to life!

Rollen som senior provningsingenjör

I rollen som provningsingenjör arbetar du med både praktiska provningar och teoretisk utredning för att säkerställa att produkter uppfyller säkerhetskrav för elprodukter enligt olika produktstandarder. Med andra ord, tack vare dig kommer världen bli en säkrare plats för både människor och miljö! På enheten Industri jobbar vi med allt från kontaktorer, jordfelsbrytare, kontrollpaneler och maskinsäkerhet.

Du arbetar självständigt i en projektbaserad arbetsform, men ingår i ett team av både juniora och seniora ingenjörer där vi samarbetar för att tillsammans för att göra skillnad, på riktigt. Du kommer också att ha möjlighet att besöka våra kunder och testa produkterna på plats, så resor kan förekomma i tjänsten.


I ditt dagliga arbete kommer du bland annat

 • Att praktiskt utföra provningar och säkerhetstester i labbmiljöer mot regulatoriska krav
 • Löpande analysera och dokumentera dina resultat av provningarna
 • Säkerhetsställa att produkterna uppfyller nationella och internationella säkerhetskrav
 • Utföra teoretisk och praktisk simulering av feltillstånd
 • Utforma testrapporter och certifieringar

 

Vem är du?

 • Ingenjör inom elektroteknik, elkraft eller praktisk erfarenhet med flera års arbetslivserfarenhet inom liknande område
 • Har god förståelse för elkraft/ellära/elteknik och har grundläggande kunskaper i el-schemaläsning
 • Du har kunskap inom elsäkerhetsstandarder och certifiering

Du tycker att det är viktigt att ha god kontakt med både kunder och kollegor och kan enkelt kommunicera med både svenska och internationella kontakter. Att göra världen säkrare känns meningsfullt och att med dina tekniska färdigheter leverera provningar som hjälper våra kunder att erbjuda säkra produkter på världens marknader.  

Varför ska du välja oss?

Du kommer att jobba med breda och varierande uppgifter i ett nära samarbete med våra kunder och uppdragen har en stor spridning med både svenska och internationella företag. Vi är ett trevligt gäng med en prestigelös atmosfär och högt i tak. Vi erbjuder en välorganiserad introduktion, mentorskap och utbildningar för din nya karriär hos oss. På Intertek finns det också stora möjligheter att bredda och utveckla din kompetens inom flera andra verksamhetsområden. Vi är en trygg arbetsplats med kollektivavtal och förmånspaket.

Läs gärna mer om Intertek som arbetsgivare på vår karriärsida.

Har vi fångat ditt intresse?

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval sker löpande. Observera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post enligt GDPR.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Alexandra Strand Hägglund, alexandra.strand.hagglund@intertek.com (observera att vi inte tar emot ansökningar via mejl enligt GDPR)

 

Liknande jobb:

 • Västerås
 • Heltid
 • Stockholm
 • Heltid